Megnyitja a mobilfizetést a riválisok előtt az Apple

EU-s nyomásra kénytelen megnyitni a mobilfizetést a riválisok előtt az Apple: az EB pedig várja a visszajelzéseket.

Több jelentés is foglalkozott már azzal, hogy az Apple számos vállalást tesz, és lényegében megnyitja a riválisok előtt a mobilfizetési rendszerét, hogy elkerülje az EU-s, trösztellenes büntetést. Az EB most ezek kapcsán várja az ügyfelek és riválisok visszajelzéseit.

A hatóságok azzal vádolják az Apple-t, hogy visszatartja a hozzáférést a mobilfizetési rendszerhez, amely a független NFC technológiára épít. A riválisok ugyanis nem igazán tudnak alternatív fizetési megoldásokat fejleszteni az iOS-es eszközökre, és az Apple Pay és Wallet appokkal versenyezni.

Az Apple az EU-s aggodalmat a mobilfizetési rendszerek külsős fejlesztők irányába való megnyitásával oszlatná el, ezek appjai függetlenül működnének az Apple megoldásaitól. A hozzáférést az Európai Gazdasági Térség területén biztosítják a fizetési, banki és digitális tárcás appok fejlesztőinek. Így a fogyasztók dönthetnek majd, hogy az Apple szolgáltatásával vagy más NFC-képes appal fizetnek. Az EB szerint az új appok EGT-n kívül való használata is lehetséges lenne.

Az iparág szerint ha az Apple tartja az ígéretét, akkor az nagy változást hoz a mobiltárcák világába. A vállalások között szerepelnek olyan kitételek is, hogy alapértelmezett fizetési appok lehetne beállítani vagy épp a Face ID-t használni. Az EB most a visszajelzéseket várja ezek kapcsán, ha pedig mindent jóváhagynak, külön bizottság figyeli, hogy mindent végrehajtanak-e.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények