Lecsap a jelszómegosztókra a Disney

A Disney vezérigazgatója maga közölte: júniustól lecsapnak a jelszómegosztókra.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója kijelentette: a streamingszolgáltatásuknál lecsapnak majd a jelszómegosztókra, idén júniustól.

A döntés oka egyszerű: fokozni akarják a felhasználói tábor növekedését, valamint nagyobb nyereséget szeretnének. A CNBC-nek adott interjújában Iger elmondta, hogy a streamingiparnak konszolidációra van szüksége, de beszélt arról is, hogy a Disney idővel igen magas nyereséget ér majd el.

A jelszómegosztás felszámolása egyébként jól sült el a Netflixnél: ott közel 22 millió új előfizető érkezett emiatt 2023 második felében, felülmúlva a Wall Street várakozásait.

A Disney egyébként nagy belső harcon van túl, több befektetője azzal vádolta, hogy alulteljesít a streaming-tévés korszakban – azonban a befektetők Iger mellé álltak.

Mindez kedvez Iger vezetésének, amely alatt a Disney filmes és tévés fronton is megerősödne, fókuszba helyezi a streaminges nyereséget és az ESPN sporthálózat digitális jövőjét.

Elon Musk korábbi kritikáira – a novemberi káromkodásokra, ami az X-ről távozó hirdetőket érintette – annyit mondott Iger, hogy figyelmen kívül hagyja.

A Disney árfolyama idén eddig nagyjából 30 százalékkal emelkedett.

Azóta történt

Előzmények