Stabilabb lett a LibreOffice 3.4

LibreOffice-logóTegnap megjelent a LibreOffice irodai csomag 3.4.5-ös kiadása. Ez a verzió a 3.4-es főverzió újabb „karbantartó kiadása”, mely új funkciókat nem, csupán hibajavításokat tartalmaz, közel 30-at.

A nyílt forráskódú irodai csomag fejlesztését iránytó Document Foundation kiadási elvei szerint a főverziók .0-s kiadása kísérleti stádiumnak tekinthető, ezért éles környezetben ennek használata nem ajánlott. Az első stabil változat mindig a .2-es verzió, míg a .3-as és további hibajavító kiadásokat a fejlesztők „atomstabilnak” minősítik.

A 3.4.0 tavaly júniusban jelent meg. Ebben fontosabb újdonság a Calc esetében látványosan jobb teljesítmény és az Excel-táblákkal való javított kompatibilitás (valamint a Data Pilot helyett a Pivot Table elnevezés) volt. Finomítottak továbbá a Writer, az Impress és a Draw felhasználói felületén, ahogy a linuxos verzió megjelenésén is, többek között a jobb GTK+-integráció révén. A főverzió újdonságainak teljes listája angol nyelven itt olvasható.

A LibreOffice 3.4.5 Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekre letölthető az irodai csomag weboldaláról. Az ütemterv szerint a 3.4-es főverzióból még egy javítókiadás készül, a 3.4.6 március második felében jelenik meg, míg a következő nagy kiadás, a 3.5 február második hetében várható.

Azóta történt

Előzmények