Magához tért a Dell

Csak átmeneti gyengélkedés volt a világ vezető PC-gyártójának életében a harmadik üzleti negyedév, az év végén a cég már ismét hozta korábbi formáját. A február 3-án véget ért negyedik negyedben a Dell 15,2 milliárd dolláros árbevételt ért el – 13 százalékkal jobbat, mint egy évvel korábban –, nettó nyeresége pedig 52 százalékkal, 1 milliárd dollárra nőtt. Az elemzők mindkét mutató esetében rosszabb számokat vártak.

A negyedév során jól fogytak a vállalati termékek – itt a forgalom 21 százalékkal bővült –, valamint a csúcskategóriás (XPS) asztali és hordozható számítógépek is. Az sem mellékes, hogy az elmúlt három hónap egy héttel hosszabbra sikeredett, mint tavaly, ami nagyjából 2-3 százalékkal növelte az árbevételt. A legdinamikusabb növekedést a tárolóeszközök és – az általános tendenciának megfelelően – a notebookok hozták.

A várakozásoknál jobb eredmény ellenére is esett a cég részvényárfolyama a jelentés közzétételét követően, mivel a Wall Street nem volt elégedett a jelenlegi, első negyedévre prognosztizált számokkal. A vállalat 14,2 és 14,6 milliárd dollár közötti árbevételt vár erre az időszakra, míg az elemzők korábban 14,7 milliárdot jeleztek előre.

A Dell az üzleti év egészében 55,9 milliárd dollár árbevételt és 3,6 milliárd dolláros nettó profitot könyvelt el. Egy évvel korábban a forgalom 49,2, a nyereség pedig 3,04 milliárd dollár volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

  • Gamerekre hajt a Dell

    A PC-gyártó szerint a játékra kihegyezett csúcsgépek piacán is lehet sok pénzt keresni. Felvásárolták az Alienware-t.

  • Megint hullámvölgyben a Dell

    Rapszodikusan teljesít az utóbbi negyedévekben a legnagyobb PC-gyártó. Ismét gyengébb számok várhatók.

Előzmények