Háromszáz dolgozót bocsát el a Magyar Telekom

A Magyar Telekom idén is megállapodott az érdekképviseletekkel a 2011. évi bérfejlesztésről, a létszámleépítésről, valamint a béren felüli juttatásokról – jelentette be a távközlési vállalat. A megállapodás értelmében a társaság 300 dolgozójától, alkalmazottai mintegy 3 százalékától válik meg. Ebben a számban nincsenek benne a távozó vezetők, a nyugdíjba vonulók, valamint azok a munkatársak, akik a cég nyújtotta speciális lehetőséggel élve, ún. rendelkezési állományt választva jutnak el a nyugdíjazásig.

A jelentős részben év végéig megvalósuló elbocsátás költségeinek teljes összege megközelítőleg 3,5 milliárd forintot tesz ki. A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését az ún. Esély programmal támogatja a cég, benne aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és átképzésekkel.

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás szerint általánosan 4 százalékkal emeli munkatársai bérét a Magyar Telekom 2011 júliusától, ám a magas keresettel rendelkező munkavállalók csak 2 százalékos bérfejlesztésben részesülnek – közölte a társaság.

Azóta történt

Előzmények