Az informatikában erősít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. megkapta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását a Daten-Kontor cégcsoport (DK) idén júliusban bejelentett felvásárlásához. A távközlési vállalat az akvizícióval erősíteni akarja pozícióját az informatikai szolgáltatások piacán.

A GVH által most engedélyezett felvásárlás jól illeszkedik a cég növekedési stratégiájához, amely egyrészt az informatikai szolgáltatások szerepének további erősítését, másrészt a költséghatékonyabb működést tűzte ki céljául. „Komoly szinergiákat látunk a DK jelentős részben Pécsett működő fejlesztő csapatának jól képzett és tapasztalt szakembergárdája, valamint a Magyar Telekom magas szakmai színvonalon, nemzetközi szakmai kapcsolatrendszerrel működő informatikai szolgáltatásai között. Reményeink szerint a DK hatékonyan tud hozzájárulni ahhoz, hogy a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletága egyre szélesebb termékportfólióval, egyre magasabb színvonalú informatikai szolgáltatásokat nyújtson bővülő ügyfélköre számára” – mondta a hír kapcsán Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője.

A Magyar Telekom és a DK 2010. július 20-án írt alá adásvételi megállapodást a Daten-Kontor Kft., a DK Telecom Zrt. és a DK Consulting Zrt. 100 százalékának megvásárlásáról. Az 1988-ban alapított DK Csoport informatikai alkalmazások fejlesztésével, telepítésével és üzemeltetésével foglalkozik. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2009-ben 2,2 milliárd forint, EBITDA-ja 357 millió forint volt. Az adásvételi szerződésben megállapított vételár maximum 1,4 milliárd forint, amely függ a következő két üzleti év pénzügyi eredményeitől, és korrigálásra kerül a zárás időpontjában fennálló nettó adósságállománnyal. A tranzakció várhatóan 2011. február végén fog lezárulni – közölte a Magyar Telekom.

Azóta történt

Előzmények