Májusban IDC adattárolási roadshow Budapesten

A romló gazdasági viszonyok sok adattárolásért felelős vezetőt költséggazdálkodási gyakorlata felülvizsgálatára kényszerítenek. Az IDC európai IT-vezetők körében végzett friss felmérése szerint azonban a tárolópiacon sokkal kevésbé kell a forgalom visszaesésére számítani nehéz gazdasági időkben, mint más technológiáknál, például a PC-k, a nyomtatók, a szerverek és a hálózati eszközök szegmensében.

„A jelenlegi viszonyok hamarosan költségvetésük felülvizsgálatára késztetik az adattárolásért felelős vezetőket” – mondja Philip Korinek, az IDC CEMA hardverekkel és tárolókkal kapcsolatos kutatásokért felelős programmenedzsere. „Ez azt jelenti, hogy az alapszintű adattárolási szükségletek kielégítésekor a kisebb költségű tárolókat preferálják, és költséghatékonyabb stratégiákat valósítanak meg, például virtualizálnak. Lehet, hogy pillanatnyilag visszafogják a nagyszabású, új kezdeményezéseket és projekteket, de még mindig van kereslet tárolókapacitásra a régióban. A hangsúly a hosszabb távú tárolómegoldások beszerzéséről a rövid távú adattárolási szükségletek kielégítésére helyeződik át.”

Az IDC 2009-es adattárolási, virtualizációs és adatközpont-hatékonysági konferenciáján (IDC Storage, Virtualization, and Datacenter Efficiency Roadshow 2009) az adattárolási piac vezető elemzői, szakemberek, nemzetközi és helyi szakértők adnak tippeket és tanácsokat ahhoz, hogy az ügyfelek hogyan hozhatják ki a maximumot IT-infrastruktúrájukból a mostani gazdasági helyzetben.

Az előadások az adattárolás és adatkezelés aktuális kérdéseivel foglalkoznak, kiemelt hangsúlyt fektetve a következő kritikus témákra: kihasználtság és hatékonyság (automatizáció, konszolidáció, virtualizáció, outsourcing); informatikai fenntarthatóság (kompatibilitás, technológiaszabványosítás); infrastruktúra-költségek (energiafogyasztás, hűtési rendszerek); megfelelés (adatvédelmi és adatmegőrzési követelmények).

A konferenciasorozat április 2-án Bukarestből indult, és november 25-én a marokkói Casablancában zárul. E két dátum között a rendezvény 19 várost keres fel a kelet-közép-európai, közel-keleti és afrikai régióban, budapesti állomása május 14-én lesz az Art 'Otel Budapestben.

Azóta történt

Előzmények