Matematikatanárokat jutalmazott a Graphisoft

Miután Magyar Bálint oktatási miniszter a Néprajzi Múzeumban rendezett ünnepségen az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) legjobb eredményt elért diákokat kitüntette, Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke a nyerteseket felkészítő tanároknak adta át a Graphisoft Alapítvány a Matematikaoktatásért díjait. Ebben az évben – 7 budapesti és 14 vidéki középiskolából – 21 matematikatanár részesült a tehetséggondozás terén kiemelkedő teljesítményéért a vállalat elismerésében.

Az alapítvány célja, hogy támogassa a matematikaoktatásban kimagasló eredményeket elérő tanárokat, és némiképp hozzájáruljon a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének növeléséhez. Ennek szellemében személyenként 200 000 forinttal jutalmazza az évente megrendezésre kerülő Országos Középiskolai Matematikai Tanulmányi Versenyen és az Arany Dániel Matematikaversenyen jó helyezést elérő diákok tanárait. A két rangos matematikaversenyen idén közel 32 000 tehetséges fiatal mérte össze tudását.

A nyolc éve létrehozott alapítvány – melynek induló tőkéjeként Bojár Gábor Széchenyi-díjának közel kétmillió forintos összegét ajánlotta fel – az idei tanévben ötmillió forintot fordított a kimagasló tanári munka díjazására. A szervezet kuratóriumának tagja Váncsa István újságíró, publicista, Holics László középiskolai fizikatanár, elnöke pedig Czéh Eszter, a Graphisoft humánpolitikai igazgatója.

Azóta történt

Előzmények