Megtévesztéssel és csalással vádolják a Dellt


A főügyész

Andrew Cuomo New York-i főügyész ma vádat emelt a Dell Inc. ellen megtévesztő reklámozás és a fogyasztók elégtelen kiszolgálása miatt.

A vád alapja, hogy a Dell kamatmentes kölcsönt ígért vevőinek, ám az akcióban részt vevő vásárlóknak később mégis felszámoltak kamatot. A főügyész által a New York-i Legfelsőbb Bíróságra benyújtott kereset következtében a Dellnek és a Dell Financial Services LP-nek csalás, megtévesztő hirdetés és csaló üzleti gyakorlat miatt kell bíróság elé állnia.

A Dell szóvivője, Bob Pearson a vállalat nevében visszautasította a vádakat. A főügyész viszont azt állítja, hogy hivatala „példátlanul nagy mennyiségű”, eddig körülbelül 700 fogyasztói bejelentést kapott ez ügyben, s a panaszok azóta is folyamatosan érkeznek.

A ma indított eljárás azért is kerülhetett most a figyelem középpontjába, mert – miközben a Michael Dell megpróbálja vállalatát versenyben tartani a konkurenciával szemben, néha igencsak erőszakos eszközökkel, mint például az indiai terjeszkedés kapcsán is – az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet is folytat már egy másik vizsgálatot a Dellnél, mert könyvelési szabálytalanságok és visszaélések gyanúja merült fel ellenük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények