Új vezető irányítja a Microsoft Magyarországot

Papp István
Papp István

A Microsoft Magyarország ma bejelentette, hogy a Ciscótól leigazolt Papp Istvánt nevezte ki a vállalat ügyvezető igazgatójának. Papp a leányvállalat irányítását négy évvel ezelőtt átvevő Drajkó Lászlót váltja a poszton, aki még három hónapig segíti utódja munkáját. A cég nem adott tájékoztatást a vezetőváltás okairól.

Papp István széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező vállalatvezető, aki a Cisco regionális vezetői tisztségéből érkezik a Microsofthoz. A Ciscónál 1999-től számos felső vezetői posztot töltött be, irányította a nagyvállalati, szolgáltatói, kormányzati, kis- és középvállalati, valamint partnerkapcsolati üzletágak tevékenységét. 2005 augusztusától a Cisco Systems adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt. 2007-től 2010-ig a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként előbb az üzleti szolgáltatásokat nyújtó (T-Systems), majd a vállalati szolgáltatásokért felelős üzletág vezetőjeként tevékenykedett. Papp István közgazdász végzettséggel és az írországi Warnborough University MBA-diplomájával rendelkezik.

A Microsoft Magyarország vezetőjeként ő felel a szoftvercég teljes magyarországi működéséért, így az ő feladata a jövőbeni növekedés feltételeinek megteremtése az informatikai szektor hazai szereplőivel kialakított együttműködéseken, valamint a Microsoft megoldásainak elterjesztésén keresztül. Papp István közvetlenül a Microsoft Közép-Kelet-Európáért felelős elnökének, Don Granthamnek tartozik beszámolási kötelezettséggel, kinevezése a mai nappal, október 24-én lép hatályba – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények