Ősztől kapható az Office 2010 magyar kiadása

A Microsoft Magyarország ma – egy héttel a termékek nemzetközi premierje után – több mint száz nagyvállalati felhasználó előtt jelentette be a szoftvercég 2010-es irodai termékcsomagjának piaci megjelenését. A Novotelben megrendezett bemutatón Drajkó László ügyvezető igazgató megnyitója után a hazai leányvállalat szakemberei mutatták be részletesen az Office 2010 és a SharePoint 2010 újdonságait.

„A párhuzamos szerkesztés, az új Office webalkalmazások, a fejlett adatelemzés vagy akár a videoszerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a felhasználók hatékonyabban működjenek együtt egymással, hatásosabban életre tudják kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen használhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is. Az új változatban lecsökkentettük a termékváltozatok számát is, ami áttekinthetőbbé teszi a választást. Az Office-szal együtt megjelenő SharePoint 2010, Project 2010, Project Server 2010 és Visio 2010 a csoportmunka és a komplexebb feladatok terén egészítik ki az Office lehetőségeit” – magyarázta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office-üzletágának vezetője.

Amint azt megírtuk, az új termékekhez egyelőre csak a vállalati felhasználók juthatnak hozzá, a nagyközönség csak a jövő hónap közepétől vásárolhatja meg őket, a böngészőből használható, ingyenes Office Web Apps is csak június 15-től válik elérhetővé. Az Office 2010 hét 32 és 64 bites kiadásban jelenik meg asztali szoftverként, de ezek közül a vásárlók csak hárommal találkozhatnak majd, a Home and Student, a Home and Business és a Professional változattal. Két kiadás (a Standard és a Professional Plus) kizárólag mennyiségi licencet vásárló ügyfelek számára elérhető, a Professional Academic változathoz csak diákok és az oktatásban dolgozók juthatnak hozzá, a Works termékvonal helyébe lépő, fapados Starter pedig kizárólag újonnan vásárolt számítógépeken előtelepítve kerül forgalomba.

Az online Office Web Apps a Word, Excel, PowerPoint és OneNote online kiadásaiból áll. E cloudalapú változat – melyben nem lesznek hirdetések – jóval kevesebb funkciót támogat, mint a nagyobb testvérei, elsősorban azok kiegészítésének szánják.

A Microsoft Magyarország tájékoztatása szerint az Office 2010 magyar nyelvű változatához a mennyiségi licenccel rendelkező ügyfelek a nyár közepén juthatnak majd hozzá, a termék otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak szánt (dobozos és előtelepített) változatainak piaci megjelenése pedig 2010 szeptemberére várható.

Azóta történt

Előzmények