Esetleg megvesszük a Yahoo!-t, ha eladjátok


Carl Icahn

Tegnap bebizonyosodott, hogy megalapozottak voltak a pletykák arról, hogy a Microsoft talán mégsem tett le a Yahoo! egy részének vagy egészének megvásárlásáról.

Carl Icahn, a Yahoo!-részvényes milliárdos ugyanis tovább folytatja vehemens akcióját a többi részvényes meggyőzése érdekében, s tegnap közzétett nyílt levelében közli, hogy az elmúlt hét folyamán intenzív tárgyalásokat folytatott a Microsoft elnök-vezérigazgatójával, Steve Ballmerrel, aki arról tájékoztatta, hogy a vállalat megújítaná a Yahoo!-ra tett ajánlatát – feltéve, ha a jelenlegi igazgatótanács már nem akadékoskodik.

Vagyis Icahn újabb biztatásokat kapott, hogy tegyen meg mindent a mostani vezetés megbuktatására, hogy az akvizíció újra napirendre kerülhessen. A felvásárlást minden erejével pártoló dúsgazdag befektető fel is szólítja a részvényeseket, hogy az augusztus elsejei közgyűlésen cseréljék le a mostani – szerinte hatalmas károkat okozó – menedzsmentet, mert a Yahoo! jövője a Microsoft: IT IS TIME FOR A CHANGE! – zárja a szenvedélyes hangú nyílt levelet.

Icahn megnyilatkozására a Microsoft hivatalosan is reagált. Rövid közleményük lényege, hogy a leendő új igazgatótanáccsal valóban leülnének tárgyalni arról, hogy felvásárolják a Yahoo! keresőrészlegét, vagy esetleg a teljes vállalatot.

Azóta történt

Előzmények