Elon Musk megmondta, hogy miért olyan értékes a Tesla

Az önállóság a kulcs Musk szerint, ezért növekszik elképesztő mértékben a Tesla értéke. Beszélt az AI, a Neuralink és a Twitter jövőjéről is.

Elon Musk nem csak Macronnal találkozott, amikor ismét Franciaországba látogatott, az újabb autó- és akkumulátorgyárakról való tárgyalások mellett találkozott az LVMH luxusóriás vezetőivel, valamint a VivaTech konferencián is beszélt például. Ezen rengeteg dolgot mondott el, számos vállalatával és témával kapcsolatban.

Ezért értékes a Tesla

A Tesla egyre növekvő értékével kapcsolatban azt mondta Musk, hogy a teljes önvezetést hamarosan elérik, és ez az önállóság a kulcs, ennek köszönhető a márka nagy piaci értéke. Ez egyébként nagyjából 816 milliárd dollár jelenleg, Musk önvezetésről szóló ígéretei azonban évek óta nem teljesülnek.

Maga Musk is elismerte ezt, közölve, tudja, hogy ezt már korábban is kijelentette, de szerint hamarosan megoldják az önvezetést.


[+]

A Tesla Full Self-Driving megoldása egyébként a hivatalos tájékoztató szerint nem teszi önvezetővé az autót, folyamatos vezetői felügyeletet követel.

Musk, az AI, az agyi chipek és a Twitter jövője

Musk újra megerősítette azon véleményét, hogy le kellene állítani az AI-fejlesztéseket és szigorú szabályozásokat bevezetni. Szerinte valódi veszély a digitális szuperintelligencia, amelynek negatív következményei lehetnek. Ezért továbbra is támogatja az AI szabályozását.

A Neuralink kapcsán még idén emberi kísérleteket vár, miután a múlt hónapban az amerikai FDA erre engedélyt adott, az állatkísérletekkel kapcsolatos botrányok miatti nyomozással párhuzamosan.

A Twitter videós appot kap, a jövőben a Twitter a videós tartalmakra fókuszál, a tartalomgyártókkal és kereskedőkkel való együttműködés mellett – így nem csak a digitális reklámoktól függenek majd.

Azóta történt

Előzmények