Kiderült, hogy miért olyan nagy siker a Nintendo öregedő konzolja

Még mindig nagy élet van a Nintendo Switch körül, ezt pedig részben a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom népszerűségének köszönheti.

Az elmúlt napokban, hetekben, tucat- és százszám érkeztek a cégek üzleti jelentései és előrejelzései, ezekből sok elemző sok dolgot igyekezett megállapítani vagy megjósolni, legyen szó az online reklámpiacról vagy épp az iPhone-okról. Mi a helyzet a Nintendo öregedő konzoljával?

A Switch konzolból a japán cég 3,91 millió darabot tudott eladni április és június között, ezzel felülmúlta a tavaly, ugyanazon negyedéves eredményét – ezt pedig a legújabb Zeldának köszönheti.

A befektetők állítólag megőrülnek a Super Mario Bros.: A filmért és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomért. Utóbbiból az első negyedévben 18,51 millió fogyott, a Metacriticen pedig 100/96-os értékelést jegyez. A Mario-film pedig megháromszorozta a mobilhoz és szellemi tulajdonhoz kapcsolt ágazat bevételeit, továbbá a játékok eladásait is felpörgette.

Ezzel a Nintendo még tovább tudta terjeszteni a Switch élettartamát, a konzolból már közel 130 millió fogyott, a népszerű karakterek miatt pedig még mindig, 7 év után sem fullad ki.

A piac persze már az utódra készül, az elemzők ezt a jövő évre várják.

A Nintendo az idei év hátralévő részére is nagy siker elé néz egyébként, ezt részben állítólag a Detective Pikachu Returns és a Super Mario Bros. Wonder címeknek köszönheti majd.

Azóta történt

Előzmények