Hibás Nokia telefontöltők: 14 millió eszköz cseréje javasolt, hazánk is érintett

A Nokia ma bejelentette: egy vizsgálat során kiderült, hogy néhány telefontöltő műanyag borítása leválhat, a hiányos szigetelés miatt pedig a felhasználók áramütés kockázatának lehetnek kitéve. A cég nem tud arról, hogy bárki megsérült volna e hibának köszönhetően, de biztonsági okokból úgy döntött, az érintett modelleket önkéntes csereprogram keretén belül, országos szinten szervezve visszahívja és ingyenesen kicseréli.

Az érintett telefontöltők száma világszerte legalább 14 millió darab. A HWSW úgy tudja, a gyári hibás eszközöket elsősorban belépőszintű, alsó kategóriás mobilokhoz csomagolták, a Nokia magyar képviselete szerint hazánkban több tízezer ilyen adapter kerülhetett forgalomba.

A következő modellek érintettek: AC-3U, AC-3E és AC-4U. Fontos, hogy csak és kizárólag a BYD nevű kínai gyártó termékei hibásak, és ezek közül is csak azok, melyeket az AC-4U típus esetében 2009. április 13-a és október 15-e között gyártottak, illetve az AC-3U és AC-3E esetében 2009. június 15-e és augusztus 9-e között.

A Nokia egy weboldalt hozott létre a csereprogram számára, amely többek között segítséget nyújt a telefontöltők típusának beazonosításához is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények