Novell-hírek a BrainShare Europe konferenciáról

Az ez évi Novell BrainShare Europe konferencia az eddigi legnagyobb volt a rendezvény történetében. Az esemény jelentőségét tükrözi, hogy a kiemelt támogatók között megtalálhattuk a HP, az IBM és az Oracle, valamint 26 további vállalat, többek között a Dell és a Fujitsu Siemens nevét is.

A Novell a BrainShare Europe esemény keretében mutatta be személyazonosság alapú megoldásait, melyek a személyazonosság- és szolgáltatás-központú architektúrák körüli technológiák hatékony kombinációjával átalakítják a személyazonosság funkcióját a szervezeten belül. A Novell személyazonosság alapú megoldásai igazodnak az üzleti tevékenységhez, és a felhasználók mellett az eszközök, szerverek, asztali számítógépek, adatok és alkalmazások kezelésével segítik a biztonság fokozását.

„A BrainShare Europe a Novell két legerősebb szakmai területének, a platformoknak és a személyazonosság-kezelésnek az összefonódását tükrözi” – mondta Jack Messman elnök-vezérigazgató. „A Novell vezető szerepet tölt be a Linux és a személyazonosság-kezelés területén. Ebben a két kategóriában tovább folytatjuk vezető szerepünk kiterjesztését.”

A BrainShare Europe keretében közölték, hogy a Novell portolási és migrációs hálózatot (Porting and Migration Network) alakít ki a legismertebb független szoftver- és hardverszállítókkal, többek között a HP, IBM, Intel, Oracle és Scali cégekkel meglévő partnerkapcsolat keretében. Ez a kezdeményezés a partnerek és az ügyfelek számára várhatóan megkönnyíti alkalmazásaik átvitelét Linux rendszerre. A kezdeményezés keretében Németországban egy Novell Porting and Migration Center központ is alakul, amely rugalmas tesztelési környezetet biztosít az alkalmazásfejlesztőknek a szolgáltatások Linux rendszerre történő átállításához. Új Linux-központú partnerkapcsolatok is alakulnak az európai, közel-keleti és afrikai piacok vezető szoftver- és hardverszállítóival, többek között a Bull, IBM, Intershop, Scali, Software AG és Tarantella vállalatokkal.

Megtudhattuk továbbá, hogy a Novell kormányzati megoldásai közé tartozó új termékek már házirend alapú, és állampolgárok számára készült portált, Linux áttérési stratégiákat, eszközöket és szolgáltatásokat is tartalmaznak.

Azóta történt

Előzmények