Olcsóbb akkumulátorok felé nyit a Tesla

A CATL-en keresztül visz be olcsóbb LFP-akkumulátorokat a Tesla az ellátási láncába. Eközben egy bíró blokkolta Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési csomagját.

A Tesla bővíti a Nevadában lévő akkumulátorüzemét, így az ellátási láncba már az olcsóbb LFP-akkumulátorokat is bevonják az USA-n belül.

A Tesla a CATL-től szerzi be a szükséges felszereléseket, a gyárnak kezdetben 10 gigawattórás kapacitása lesz.

A lépés olyan amerikai törvények miatt is fontos, amelyek meggátolnák a cégeket, hogy Kínához hasonló országoktól függjenek az akkumulátorokban használt alapanyagok terén (mint nikkel, kobalt, lítium, stb.).

A legnagyobb LFP-akkugyártók Kínában vannak, ezek közé tartozik a BYD és a CATL is. A Panasonic Nevadában segíti a Teslát az akkugyártás terén.

Ezzel párhuzamosan Delaware egyik bírósága blokkolta Elon Musk 56 milliárd dolláros fizetési csomagját, így Musk és az igazgatótanács nehéz tárgyalásokra és folytatásra számíthat. Már csak azért is, mert Musk nyíltan kijelentette, ha nem lesz elég nagy befolyása és irányítása a cég fölött, máshová viszi a nagy projekteket. Az igazgatótanács függetlensége miatt pedig már eleve aggódtak a befektetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények