Az IBM megvenné a RIM egy részét?

Az ikonikus készülék, a BlackBerry gyártója, a története legnagyobb válságát átélő kanadai Research In Motion (RIM) iránt érdeklődik az IBM – legalábbis ezt állítja két bennfentes a Bloomberg hírügynökségnek.

A beszámoló szerint az IBM egyelőre informális úton közölte a RIM-mel, hogy szívesen megvásárolnák a cég talán legfontosabb üzletágát, mely a híresen biztonságos zárt hálózatot üzemelteti. A forrás ugyanakkor azt is hozzátette, mindez csak érdeklődés volt, tárgyalások nem folynak, arról pedig nem tud, hogy olyan érdeklődő jelentkezett volna eddig, aki az egész céget megvenné.

A RIM a hivatalos hírek szerint az egyre romló eredmények ellenére egyelőre még nem adta fel, a januárban kinevezett új vezérigazgató, Thorsten Heins májusban bejelentette, hogy a válságból előrefelé próbálnak menekülni, nem gondolkodnak az eladáson. Ezt mutatta, hogy megbíztak két fajsúlyos pénzügyi szereplőt, a JPMorgan Chase-t és az RBC Capitalt, hogy készítsenek stratégiai tervet a talpra állásra, és inkább partnerkereséssel, vagy pedig az operációs rendszer licencének kiadásával próbálnak meg kiutat találni.

A sajtó megkeresésére mind a RIM, mind az IBM szóvivője azt válaszolta, hogy híreszteléseket nem kommentálnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM
  • RIM

Azóta történt

Előzmények