Továbbra sem bízik a Windows 8-ban a Samsung

„A Microsoft Windowsra épülő okostelefonjai és tabletjei nem fogynak túl jól. A piac inkább az Androidot részesíti előnyben. Európában szintén nagyon alacsony a kereslet a Windows-alapú termékekre.” – válaszolta a Samsung frissen kinevezett társ-vezérigazgatója, J. K. Shin a Wall Street Journal azon kérdésére, hogy milyen a kapcsolata a Microsofttal, amióta az szorosabban együtt dolgozik a Nokiával.

J. K. Shin

A Samsung már korábban is hangot adott elégedetlenségének a Windows 8 és Windows RT piaci fogadtatásával kapcsolatban, és néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy Európában több országból is kivonja Windows RT-s termékeit. Az IDC felmérései szerint is nagyon gyengén teljesítenek a Windows-alapú tabletek, és a legfrissebb adatok szerint a Microsoftnak eddig mindössze másfél millió Surface-t sikerült értékesítenie.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft jelentős árcsökkentéssel próbálja ösztönözni OEM partnereit több/jobb Windows-tablet fejlesztésére. Néhány hete több gyártótól is olyan információk szivárogtak ki, hogy a redmondiak jelentősen, 120-ról mindössze 30 dollárra csökkentették a Windows 8 plusz Office csomag árát a 10,8 colosnál kisebb eszközök esetében.

Azóta történt

Előzmények