Újra rekordot dönthetnek a Samsung pénzügyi eredményei

Úgy fest, hogy a Samsung nem csak az okostelefonok piacán tör az Apple babérjaira, hanem pénzügyi eredmények terén is. A dél-koreaiak pénteken tették közzé 2013. első negyedévére vonatkozó előrejelzésüket (a tényleges negyedéves pénzügyi jelentés csak később, április második felében lesz elérhető), amely alapján az elkövetkező hetekben igen impresszív számokkal fognak előrukkolni.

Az előrejelzés szerint a vállalat profitja az előző év hasonló időszakához (január 1-től március 31-ig tartó) képest több mint 50 százalékot ugrott, 4,9 milliárd dollárról 7,6-8 milliárd dollárra. Ez azt jelenti, hogy a szórakoztatóelektronikai iparban gyengébb teljesítményt mutató első negyedév eredményei 2012. utolsó negyedévének szintjén fognak mozogni – annak a negyedévnek a szintjén, ami a karácsonyi vásárlási láz miatt hagyományosan a legerősebb időszak, és egyben a Samsung történetének eddigi legjobb negyedéve is volt.

A mostani számokban talán az a legérdekesebb, hogy a Samsung ezt még a Galaxy S4 nélkül érte el, ami április végétől lesz kapható, és sokan az okostelefonok jelenlegi királyát látják benne.

A Samsung chipgyártó üzletága (köszönhetően a flash memóriák iránti hatalmas igénynek) az elemzők szerint szintén szépen hoz a konyhára, és a Galaxy S4-gyel megtámogatva a dél-koreai óriás eredményei tovább javulhatnak az év hátralevő részében.

A folyamatos növekedés ellenére többen is figyelmeztetnek arra, hogy a Samsung legalább annyira köszönheti sikerét a mindent letaroló marketingnek, mint a fejlesztéseknek. Tavaly a vállalat 11,6 milliárd dollárt költött termékeinek népszerűsítésére és márkaépítésre, ami 1,3 milliárddal több, mint amennyit K+F-re fordított.

Azóta történt

Előzmények