Solarisos szerverekkel újít a HP

A HP és a Sun Microsystems tegnap megállapodott a Solaris 10 operációs rendszer forgalmazásáról. A tervek szerint több évre szóló egyezség értelmében a HP az x86-os ProLiant szervercsalád egyes modelljeit Solarisszal is forgalmazza majd, és támogatást nyújt a termékhez. A Sun két évvel ezelőtt hasonló megállapodást hozott tető alá az IBM-mel és a Dellel is.

A HP a bejelentés kapcsán elmondta, hogy sok ügyfél kérte a Sun operációs rendszerének támogatását tőlük, az ő kívánságukat teljesítik most. A felek további együttműködést is terveznek, például integrálják a HP ProLiant szervereken a Solaris 10-et és a HP Insight szoftvert. A megállapodás része az is, hogy a HP aktív szerepet vállal az OpenSolaris közösségben, ahol más felhasználókkal együtt az operációs rendszer funkcióinak fejlesztésén is dolgozni fog.

„A Solaris rendszer integrálása a HP ProLiant szerverekkel drámai mértékben növeli a Solaris piacát x86-os szerverkörnyezetben” – lelkendezett a kiadott sajtóközleményben John Fowler, a Sun rendszerekért felelős alelnöke.

Azóta történt

Előzmények