Megjelent a StarOffice 9

A Sun Microsystems tegnap kiadta irodai csomagjának, a StarOffice-nak legújabb, 9-es verzióját. Amint az ismert, ez a szoftverpakk a nyílt forráskódú és ingyenes OpenOffice.org kereskedelmi változata. Az új kiadás is ennek legújabb, egy hónappal ezelőtt megjelent 3.0-s verziójával azonos, és ezért pontosan ugyanazokat az újdonságokat vonultatja fel. Ezek közül a legfontosabb a Mac OS X operációs rendszer natív támogatása, illetve a Microsoft OOXML formátumú dokumentumok megnyitásának és olvasásának lehetősége.

A StarOffice-t a Sun elsősorban vállalkozásoknak és kormányzati intézményeknek ajánlja, ők a számítógépenként 25 dolláros mennyiségi licencdíjért hatvan napig alapszintű támogatást kapnak, és további díjért egy- és hároméves support-előfizetések közül választhatnak. Az egyéni felhasználók 35 dollárért vásárolhatnak licencet.

A StarOffice 9 a Sun honlapjáról tölthető le. A csomag Linux, Solaris, Windows és Mac OS X (Intel) operációs rendszereken futtatható, és számos nyelven, köztük magyarul is elérhető.

Azóta történt

Előzmények