Szabolcsi településekre vitt széles sávot a T-Home

Egy, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) támogatási rendszerében megvalósult, több mint 286 millió forint értékű beruházás lezárultát követően a T-Home október 1-jétől a vásárosnaményi kistérség 8 településén – Barabás, Beregdaróc, Hetefejércse, Mátyus, Olcsva, Tákos, Tiszakerecseny és Tiszavid – biztosít széles sávú internet-, televízió- és telefonszolgáltatást. A fejlesztéssel mintegy 4500 lakos érhet el a kábeltévés hálózati infrastruktúra.

Az érintett kistérség területét a Tisza is átszeli, az egyik teleülést, Olcsvát a folyó elválasztja a többitől. A vállalat ezért két fejállomás telepítésével oldotta meg a hálózat kiépítését, a gerinchálózati központi csatlakozásokat, a szolgáltatás határpontjait pedig Beregdarócon és Vásárosnaményben hozta létre – olvasható a Magyar Telekom pályázati tájékoztató oldalán. A távközlési vállalat ingyenes felvilágosítást is tartott a lakosságnak, és két nyilvános hozzáférési pontot létesített a térségben, egyet Barabáson és egyet Olcsván.

Az NFÜ által kiírt pályázat célja széles sávú távközlési infrastruktúra kiépítése Magyarország olyan hátrányos helyzetű, üzletileg kevésbé vonzó kistérségeiben, ahol eddig üzleti alapon nem épült ki ilyen hálózat, segítségével közel 30 fejlesztési projekt valósulhat majd meg uniós források bevonásával. A vásárosnaményi projekthez elnyert támogatás összege 137,3 millió forint volt.

Azóta történt

Előzmények