Szárnyal az AMD

Az Advanced Micro Devices (AMD) a októbertől decemberig tartó három hónap után nyereséget ért el az első pénzügyi negyedévben is. Az Intel riválisának számító processzorgyártó 1,24 milliárd dolláros árbevétel mellett 45 millió dolláros, részvényenként 12 centes profitot ért el. Az eredmények az erős forgalomnak köszönhetően felülmúlták a szezonálisan erős negyedik negyedéves számokat, míg éves szinten az árbevétel 73 százalékkal nőtt. A tavalyi év megfelelő időszakában a vállalat 715 millió dolláros forgalmat és 146 millió dolláros, részvényenként 42 centes veszteséget könyvelt el.

Robert Rivet pénzügyi vezérigazgató a jelentés közzététele kapcsán kiadott sajtóközleményben kiemelte, hogy egy szezonálisan gyenge negyedévben sikerült a cégnek rekordforgalmat elérnie úgy, hogy mind a mikroprocesszorokat, mind a flash memóriákat gyártó üzletág nyereséges volt. Az eladások különösen az ázsiai/csendes-óceáni és latin-amerikai régióban voltak erősek – tette hozzá.

A negyedév során a memóriacsoport árbevétele 628 millió dollárra rúgott, ami 11 százalékos bővülés az elmúlt három hónaphoz képest és 188 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi számokhoz viszonyítva. A Computation Products Group forgalma 571 millió dollárt tett ki, ami enyhe, 2 százalékos csökkenésnek felel meg a negyedik negyedévhez képest.

A cég egyben közölte, hogy terv szerint halad a 90 nanométeres gyártástechnológia bevezetésével: a sorozatgyártás a második negyedévben, míg a chipek forgalmazása a harmadik negyedévben kezdődik meg.

Az AMD a jelenlegi negyedévben a flash memóriák eladásainak emelkedésére és a processzorforgalom enyhe – a szezonalitásnak megfelelő mértékű – csökkenésére számít, és összességében a mostanival azonos eredményeket vár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények