Az indiai jegybank szerint a tulipán is értékesebb, mint a kriptopénz

Maga az indiai jegybank vezetője hasonlította a kriptopénzeket a tulipánlázhoz, és hozzátette: a tulipán is értékesebb előbbieknél.

Régóta nem titok, hogy az indiai hatóságok sem nézik jól szemmel a kriptoszektor ténykedését. Most maga az indiai jegybank vezetője szólalt meg: befektetőknek szóló figyelmeztetésében kijelentette, hogy a kriptopénzeknek még annyi értéke sincs, mint egy tulipánnak (utalva az egykori, holland tulipánlázra).

Bár sokan attól tartottak, hogy India teljes egészében betiltja a kriptopénzeket, a napokban a kormány végül egy adózási keretrendszert dolgozott ki az ágazat számára.

A jegybank ugyanakkor szigorúbb állásponton van. Szerintük a privát kriptopénz hatalmas fenyegetés a gazdasági és pénzügyi stabilitásra, a befektetőknek pedig tudniuk kell, hogy saját kockázatukra tevékenykednek.

A jegybank vezetője figyelmeztetett: ezeknek a kriptopénzeknek nincs mögöttes értéke, még annyi sem, mint egy tulipánnak.

Jövőre egyébként India saját jegybanki kriptopénzt (CBDC) dobna piacra. Az országban 15-20 millió kriptobefektető körülbelül 5-6 milliárd dollárt forgathat, bár a különböző becslések erősen eltérhetnek, hivatalos adatok hiányában.

Azóta történt

Előzmények