Újabb embereket rúgott ki a Twitter

Megint a tartalmak moderálásán dolgozó emberek közül rúgott ki alkalmazottakat a Twitter.

Sok kritika éri a Twittert Elon Musk vezetése óta, többek között azért, mert folyamatosan a leépítések a tartalmak moderálásán dolgozó részlegnél. A Bloomberg szerint ez a folyamat nem állt meg, nemrég újabb elbocsájtásokat eszközölt a cég abban a csapatban, amely a globális tartalmak moderálásán, a gyűlöletbeszéd és a zaklatások megfékezésén dolgozik.

A jól értesült források szerint megint tucatnyi dolgozót küldtek el, ezúttal az írországi és szingapúri irodákból is. Köztük volt több vezető is, ismét.

Kínos időzítés, hogy miközben Németország közölte Muskkal, elvárja a Twittertől a tévinformáció elleni küzdelmet, a Twitter épp most rúgott ki olyan embereket is (megint), akik a tévinformációkkal, az állami médiával és panaszokkal kapcsolatos kérdéseken dolgoztak.

Hivatalosan annyit reagáltak, hogy a Trust and Safety részlegen több ezer ember dolgozik, többek között a tartalmak moderálásán.

A Twitter november elején úgy 3700 embert rúgott ki, azóta folytatódtak a leépítések, részben önkéntes felmondásokkal. A múlt hónapban pert indítottak továbbá a cég ellen, amit azzal vádolnak, hogy leginkább nőket igyekezett kirúgni.

Azóta történt

Előzmények