Távozik a HP Magyarország vezére

Hegedüs Gábor
Hegedüs Gábor

Április 30-i hatállyal lemondott a HP Magyarország vezérigazgatója, Hegedüs Gábor – írta meg a héten az it business. Az értesülést lapunk érdeklődésére megerősítette a PC-gyártó hazai leányvállalata, de azt nem árulták el, mi áll a lépés hátterében, sem azt, hogy mik a menedzser további tervei. Lapunk úgy tudja: Hegedüs hétfőn, a parlamenti választások első fordulójának másnapján jelentette be távozását, ami alapján néhányan azt gyanítják, hogy a kormányzatban vállal szerepet.

Hegedüs Gábor három évig volt a HP magyarországi leányvállalatának első embere. A menedzser 1993-ban Kínában, a Pekingi Zsenmin Egyetemen szerezte közgazdászdiplomáját nemzetközi gazdaságtanból. Magyarországra való visszatérését követően a főként építőiparban tevékenykedő Herkules Rt.-nél két évig kontrollerként dolgozott, 1995-től az Olivetti magyarországi leányvállalatának pénzügyi igazgatója volt. A Sun Microsystemshez 1997-ben igazolt, ahol előbb magyarországi, majd közép-európai pénzügyi és adminisztrációs igazgatójaként dolgozott és szerzett nemzetközi menedzsmenttapasztalatokat. 2004-ben nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) multinacionális tagozatának alelnöke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

  • A HP felvásárolja a Palmot

    Az okostelefon-piacon önállóan csak szenvedő két cég együtt talán többre képes. Következik az 1,2 milliárd dolláros kérdés.

  • Új elnököt választott az IVSZ

    Az informatikai lobbiszervezet új vezetője Laufer Tamás, aki a kutatás-fejlesztés és a képzés fontosságát hangsúlyozta.

  • Új vezető a magyar HP-nál

    Miskei Gábor lett a HP képalkotási és nyomtatási üzletágának vezetője.

  • Tehéntrágyára alapozza új adatközpontját a HP

    A HP Labs tehéntrágyából nyert energiával táplált adatközpontot tervez, mivel kutatásaik szerint fenntartható IT-ökoszisztémát lehet kialakítani a tehenészetek szervesanyag-hulladékának felhasználásával.

Előzmények