Kiakadt az USA: buta ötlet Teslát vezetni VR-headsetben

Az USA közlekedési minisztere egy ilyen videó kapcsán emlékeztet: minden jelenleg elérhető vezetéstámogató rendszer folyamatos emberi felügyeletet, irányítást igényel.

Újra és újra kiderül, hogy bár a technológiával önmagában nincs baj, azzal már igen, ahogy egyesek használják. Egyre csak szaporodnak például az olyan videók, amelyeken emberek Teslákat vezetnek, de közben Apple Vision Pro headset van rajtuk.

Pete Buttigieg amerikai közlekedési miniszter is feltöltött egy ilyen videót, a látottak alapján itt is Apple Vision Pro headsetben „vezet” valaki egy Teslát. Értelemszerűen a videót rengetegen látták, és jól kivehető, hogy a sofőr hadonászik a kezeivel, vagyis AR/VR-alkalmazást használ.

A közlekedési miniszter emlékeztet: minden jelenleg elérhető fejlett vezetéssegítő rendszer folyamatos és állandó emberi felügyeletet és kontrollt követel, és azt, hogy a vezetési folyamatban végig részt vegyen a sofőr.

Az Apple hivatalos ajánlása szerint tilos a headsetjét mozgó járművet vezetve használni.

Buttigieg hasonló figyelmeztetést adott ki korábban a Tesla Autopilot kapcsán is. A Tesla szerint a fejlett vezetéssegítő funkcióit teljes odafigyeléssel kell használni, a sofőr kezeinek a kormányon kell lenniük, és készen kell álljon, hogy bármelyik pillanatban átvegye az irányítást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények