Új hozzászólás Aktív témák

  • pubyy

    tag

    kis "segítség" a most TV-t vásárolni készülőknek. Mostanság jó sok időt töltöttem az áruházakban bambulván magam elé, ill a Tv-k irányában, szóval....
    Azoknak szánom akik a 6-os szériájú ill az 50" -nál kisebb 7-es szériájú Sony tévéket ill a 6-os vagy annál kisebb szériájú Philips tévéket nézegetik...
    A jelenet melynek kapcsán írok egy toronyházat mutat valahol távol a cocialista érától...
    Lényeg, hogy igazából a 6309-es Philips kedvéért mentem a boltba...
    Nos amikor fordult a kamera, háttérben a toronyházzal, mind a Sony mind a Philips elektronikája tökéletesen összesz@rta magát és a kép átment diavetítésbe, de durván. Undorodva fordultam el mindkét modelltől.
    Lényeg urak, hogy sem a Philips sem a Sony 200 Hz-es technikája nem alkalmas mozgókép megtekintésére. (Jelzem még mindig Philipsnek látom a legszürkébbnek a feketéjét, mindazonálta csak a Philipsen tudom megszámolni hány gomb van a bemondó szürkének látszó talán fekete/sötétkék felsőjén). Aki ezekben a típusokban gondolkodik, kotorásszon még kicsit mélyebben a zsebében. ( Pl a Sony 50W815 előtt elég nehéz úgy elmenni hogy az embernek ne csorogjon a nyála ...sajnos nem olcsó darab)
    Visszatérve a darabossághoz, az Expert-ben volt szerencsém bámulmi a Philips falat. Szép volt minden tv képe, de a film végén amikor a felirato mentek tökéletesen és tévedhetetlenül meg lehetett állapítani a "képernyőfrissítések" számát ( tudom hogy nem mindig ez a technikai megoldás de ez van beidegződve...), mégpedig onnan , hogy a 200-HZ vagy az alatti modelleknél NEM LEHETETT ELOLVASNI a szöveget, mert szinte sorról sorra ugrált, amitől jojózott a szemem, míg a az izmosabb frekkvenciájú modellek képén a sorok szép nyugodtan és folyamatosan kúsztak a felső káva irányába..
    A színvilágról nem írnék semmit, mert már leírták hogy az igen nagy mértékben állítható - és mert nem is látom túlságosan a színeket - de talán éppen ezért eléggé zavarnak a mozgás közbeni hibák .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák