Új hozzászólás Aktív témák

  • odiepapa2

    tag

    válasz #94529552 #20570 üzenetére

    Utanajartam a 3 altalam kivalasztott TV-nek, ugyhogy elmondom EN mit lattam. A 3 tv a kovetkezo volt:
    Samu UE50-H6200 / UE48-H6200,
    Pana TX48AS640E
    Sony KDL48-W605b.

    Mindharom keszuleken ugyanazt a 720as felbontasu motoGP-t neztem, mert engem a mozgas lekezelese erdekelt legjobban, Hogy miert 720 es nem 1080? Szerencsere 1080-ban nem talaltam otthon ilyen jellegu videot, ezert kivancsi voltam melyik hogyan kezeli a nem FullHD felbontast. Hozzateszem meg, hogy ugyanazt a jelenetet neztem, a rajt utani elso kort. Miert is jo ez? mert ha mondjunk nem 1080at nezek valamelyik adon, attol meg meg tudjam nezni azt a musort es nem kelljen mondjuk elkapcsolni, mert nezhetetlen.

    A kovetkezo szubjektiv konkluziot vontam le a latottakbol:
    Kezdtem a Samuval:
    Kulso forras kezelese szinte ket kattintas, nem jelentett problemat az mkv beolvasasa. Nagyon szep kepe volt, kb 2.5-3 meterrol neztem, semmi elmosodas, mind a motor mind a gyorsan mozgo palya kepe meggyozo volt szamomra, nagyon tetszett, nem volt jelentos kockasodas tapasztalhato.

    Utana jott a Pana:
    valamiert rettento lassu volt a menu, mindemellett a menurendszer nem a legkifinomultabb. Szerencsetlen MM user nem tudta kezelni, volt ott egy masik, akinek panaja van otthon, az segitett neki megtalalni a forrast. Ez a srac egyfolytaban szidta az otthoni 40es panajat, mondta h soha tobbet ilyen tv-t. Ez meg annyira nem is erdekelt engem, vannak technikai analfabetak, habar belatom hogy nem a legfelhasznalobaratabb menu. Mindezektol elvonatkoztatva szamomra a kepe oriasi csalodast okozott. 1200hz ide vagy oda, az egy perccel ezelott nezett Samuhoz kepest kiabrandito volt a mozgas. A motor eles volt, de a hatter nehol elkezdett kockasodni, nem tudom miert. Mivel nem nyugtatott meg ez a teny, gondoltam valami nagyon el van allitva ezen a keszuleken, ezert atugrottam a szomszedban levo Pana szakuzletbe, Ott mar nem volt lassu a menu, de a kep meg mindig tragya volt.

    Ezek utan athuppantam a mellette levo SONY uzletbe kiprobalni a harmadik cuccot:
    A menuje fantasztikus volt, de a kepe talan a leggyerebb! Borzaszto kockasodas volt a palyan es a motorokban is. Szamomra elfogadhatatlan, katasztrofalis. Itt el is dolt a kerdes, hogy melyik keszuleket vegyem meg.

    Ebbol mindenki levonhatja a kovetkeztetest, en egyet tanultam meg: amig nem latod a sajat szemeddel, addig olvashatod a forumokat hogy a pana ilyen jo, meg a sonynak a 2014es modellje mekkora kiraly, szamomra mindketto csalodast okozott. Beszelhetunk ilyen meg olyan beallitasrol, de direkt nem a szineket vizsgaltam hanem a mozgokepet... A szinek termeszetesen mindegyiknel fullra volt nyomva, agyonszaturalt borzalom volt mindegyik. Ezt otthon normalisan be lehet allitani.

    Nagyon orulok, hogy 15 percen belul le tudtam tesztelni mindharom TV-t, mert igy megjobban kijott a kulonbseg a keszulekek kozott. En azt javaslom, akinek ugyanilyen igenye van, mint nekem es nincs penze minosegi plazmara, az valassza a Samu-t.

    Nekem mar csak egy kerdes maradt: 50" vagy 55".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák