Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Jó sok kérdés egy nap alatt...

    Szerencsétlen új belépőket lassan kezdem sajnálni, mert ember legyen a talpán, aki ennyi kérdésre tud-e válaszolni, ráadásul 99%-ban mindegyik arról szól, hogy ezt, vagy azt a modellt vegyem.

    Ha adhatok egy tanácsot azoknak, akik épp most készülnek beleőrülni a TV-s mizériába és kezdenek elveszni a típusok és az árak útvesztőjében:

    Én is végigjártam ugyanezt az utat kb. egy hónapja.
    Variálhat az ember hetekig, hónapokig is.
    Van, aki azért, mert várja, hogy a kiszemelt modell majd olcsóbb legyen.
    Októberben a novemberi black friday miatt, november végétől a karácsony miatt, karács előtt meg azért, mert januártól már tutira olcsóbb lesz minden. Kicsit később meg azért, mert már úgyis jönnek az új modellek, de akkor meg már a francnak se fog kelleni a 2014-es tv.

    A helyzet talán rosszabb azoknál, akik még konkrét típus mellett sem tudnak leragadni. Akkor jön az a dilemma, hogy kisebb legyen, de full-full, vagy nagyobb, de "üres".
    Ha meg sikerül leszűkíteni 2-3 típusra a döntést, akkor majd nüansznyi különbségeken lehet variálni még további pár hétig.

    Én a személyes tapasztalataim alapján a következőkkel próbálnék segíteni mindenkinek:

    1. Ne becsüld túl a saját TV_zési szokásaid. Ha ezidáig kizárólag az X faktort és a Barátok köztöt nézted rajta, akkor ne hitegesd magad, ezután sem lesz belőled mozi mágus és nem fogsz a pixelekre vadászni több ezres Blu Ray filmekkel, max. két hétig.

    2. Akár hiszed, akár nem, bármekkora tech-mágus is vagy, 90%-ban csak azért kell a fullos TV, hogy, ha karácsonykor beülnek a rokonok, akkor nehogy már azt mondd nekik, hogy a zsír új TV-d valójában a tökéletes képen kívül semmit sem tud és még egy nyamvadt 3 perces 3D demod sem lesz, amit meg tudj nekik mutatni, hogy "látjátok, kutyák, nekem még ezt is tudja a TV"
    Mert karácsony után úgyis hazamegy mindenki és januártól majd pislogsz, hogy miért is kellett nekem a 250 ezres TV, mikor a 150 ezresen is tök jó kép lett volna és a felárból inkább vettem volna egy xboxot:)

    3. A legfontosabb: Nincs túl nagy TV. NINCS. Nincs olyan, hogy egy TV uralja a teret, hogy elnyomja a környezetet, hogy nem látjuk át egy nézésre, vagy forgatni kell a szemünket az akció közben.
    Egy mai modern, kb. keret nélküli 50"-es tv méreteiben kisebb, mint egy pár éves 42"-es plazma. Tudom, mert állt egymás mellett két ilyen TV-m.

    Ebből kifolyólag a legfontosabb tanácsom:
    Ha a boltban majd azért fogsz állni két tv előtt órákig döntésképtelenül, mert az egyik csak 37"-es, de TUD MINDENT, a másik meg 48"-as, de NEM TUD SEMMIT, akkor is a 48"-asat vedd, ha az eladó és a barátnőd a füled rágja, hogy "de már Marikáéknak tavaly ilyenkor szmártos 3d-s tv-t vett a férje, nehogy már az ne legyen benne".

    Mert két hét alatt úgyis kipörgeted az elmúlt két év valamirevaló 3d-s filmjeit, aztán úgyis rájössz majd, hogy az egész csak egy nagy parasztvakítás, facebookozni meg azért nem való a tv, mert rá fogsz jönni, hogy a TV a nappaliban mindig kell, hogy szóljon a háttérben és egy idő után úgyis visszatérsz majd a laptophoz, ha netezni akarsz.

    Ja, és még egy fontos tanács:
    Nem kell az UHD, nem kell a hajlított TV. Bármennyi pénzed is van, jobb, ha belátod, 600 ezerből hazavihetsz két 55"-ös jóféle Samsungot, vagy Sony-t, mint egy db hajtott tv-t, ami igazából megint csak arra való, hogy a kollégáknak legyen mivel villogni, de szép képet nem fognak egyelőre tudni:)

    Remélem, nem tiportam a fenti tanácsokkal senki lelkivilágába, de úgy gondolom, a saját tapasztalataim alapján talán sokat segíthetek másoknak, akik az utat akarják bejárni, amit én is.

    (ui.: Ne majrézzatok, nem annyira vészes dolog a TV vásárlás. Nincsenek eget verő különbségek az adott áron elérhető márkák között. Lehet állítgatni a boltokban a tv-ket órákig, lehet hasonlítgatni a képminőségeket, de borítoklhatod: amiben az egyik rosszabb lesz, a másik tuti abban lesz jobb és fordítva, de mindez csak addig fog számítani, amíg a boltban agyalsz, hogy mi legyen. Onnantól kezdve hogy otthon lesz a tv és elkezdet nézni rajta a legújabb- amúgy filmtörténeti szempontból értékelhetetlen és értéktelen- FULL HD-s csodamozit, már nem fog érdekelni, hogy jobb-e a piros a Samsungon, mint a Sony-n, vagy jobb-e a fekete a Sony-n, mint az LG-n:)

    Vidd ha a legnagyobbat a pénzedért és kész! :R

Új hozzászólás Aktív témák