Új hozzászólás Aktív témák

  • seawolf570

    aktív tag

    válasz arty #9023 üzenetére

    Mielőt még tévhitek kelnének szárnyra, a Fanatec kormányokban csak egy motor (Mabuchi 550) felel az FFB-ért, kivétel CSR Elite és CSW azokban kettő. A másik két motor csak vibra motor, külön a jobb és bal oldali effekteknek. Azért olyan erős az FFB, mert egy professzionális, nagy nyomatékú japán motor (nem bóvli Made in Kina) van benne.

    neilszab

    Szerintem egy CSW-t szimulátorozásra ajánlani nem vétek, ellentétben a DFGT-vel. Véleményem szerint "Aki kicsit is komolyan gondolja a szimulátorozást....", az nem DFGT-t vesz. A DFGT szimulátorozásra kb. olyan, mint amikor automataváltós autóval oktatnak (manapság nagy divat). Szerintem a szimulátorozás a G25-től kezdődik.
    Az hogy a Fanatec kormányok bugosak, az nagyban köszönhető a játék (szimulátor) fejlesztőknek, mivel nem készítenek hozzá normális támogatást. Érdekes a rF 2-nél, pCARS-nál, Assetto Corsa-nál (újabb címek) nincs ilyen probléma, mivel ezeket a játékokat (szimulátorokat) már az elejétől kezdve tesztelik Fanatec kormányokkal. Továbbá a bugok másik forrásai a kétes származású FW-ek és driverek, amik nem a Fanatec hivatalos oldaláról tölthetők le, szép magyar szóval illetve, sufnituning.
    Az tény, hogy én elboldogulok egy GT3 RS V1-el, de nem is ajánlgatom senkinek. Sajnos azt veszem észre, hogy ez a topik semmi másról nem szól lassan, csak a DFGT-ről és a G25/G27-ről, más márkák iránt viszont boszorkányüldözés kezdődött. Ez nem is lenne probléma, csak a Logitech tulajok elfelejtik említeni azt a tucat tervezési hibát, amik ezeknél a kormányoknál fellépnek. Persze ennek is megvan az oka, amit most nem szeretnék kifejteni részletesen, mert nem ide tartozik. Nem vitázni szerettem volna veled, csak leírtam pár tényt, mert párszor benéztem a "gépháztető" alá is, és az alkatrészek sok mindent elmesélnek ha szakmai szemmel nézzük őket. Egyébként ha az elektronikai hibákat nem nézzük (ez bármely hardvernél előfordúlhat) a Fanatec esetén csak egy nyűgről beszélhetünk (de ezt már orvosolták), ellentétben egy Logitec-el, ahol azért vannak mechanikai hibaforrások dögivel (köszönhetően a felhasznált anyagok minőségének).

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenon ll™ X4 B50 BE , Alpenföhn Himalaya, 4 x 2G A-DATA DDR3 1600 GS v2.0, Sapphire HD 6950, Gainward GT 220 (Physx), Chieftech 550 AB-A

Új hozzászólás Aktív témák