Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz katt777 #2890 üzenetére

    A PCI Express 3.0 azért nincs, mert nincs ami kihasználja majd. A másik topikban írtam, hogy a fejlesztők a port terhelésével vigyáznak, hogy a magas késleltetés ne jelentsen korlátozást. Egy olyan marketinganyag nem volt, amiben azt mutatták, hogy a PCI Express 3.0 valós körülmények között mennyivel gyorsabb. Nyilván nem tudják megmutatni, mert nem kimutatható.

    A gyártók azért mennek az IGP erősítésének irányába, mert ez az egység skálázható. A CPU-val már nem tudnak mit tenni. Annak a skálázása megállt. Az IGP-é viszont nem. Láthatod az Ivy Bridge-en, hogy nem a CPU része fejlődött, hanem az IGP. A Haswell dettó ez lesz. A CPU gyakorlatilag alig kap módosításokat, de az IGP-nél az EU-k száma 16-ról 40-re nő. Ugyanez az AMD-nél. Ott is az IGP erősítése a fő cél.
    Egyik cég sem a grafika miatt csinálja egyébként. Arra is jók lesznek, de inkább az általános számítás játszik főszerepet. Már minden cég észrevette, hogy a processzormagok oldaláról vége a skálázásnak, így kell keresni egy olyan egységet, ahol ez biztosítható. Jelenleg úgy gondolják a cégek, hogy az IGP az.
    Ugyanezt mantrázza az NV is. [link] - itt írtunk az elméleti alapokról, hiszen nekik is megvan erre a projektjük. Ez persze a hosszútávú projekt, de van rövidtávú is, ami a Maxwell APU. Ez jön a Kepler után.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák