Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz DudeHUN #62032 üzenetére

    Az Xbox 360 tól van PC vonatkozás a konzolokban, ahogy írod, Playstationban pedig a PS3 tól nagyjából, bár az inkább kérdőjel mert a benne lévő Zöld GPU már adott volt .
    Gamecube / Nintendo most is teljesen más vonal, semmilyen szinten nem prioritás nekik a PC hardverezettség és fordítva sem ők a cél PC hardver fejlesztésben.

    A Konzolokban egy jó ár/értékű , olcsón gyártható elégséges teljesítményű megoldás kell,de nem extra csúcs fejlesztés, ez a legnagyobb prioritás szerintem.
    Tehát egy Playstationba- Xboxba bekerülő hardver nem jelent többet egy átlagos alsó közpépkategóriás GPU nál ami minden generációban mindegyik cég részéről teljesen jól elérhető.legyen az alapja Polaris, RDNA 1-3 tehát ez nem befolyásolja szerintem a PC-s konkurencia harcot az Nvidia elleni fejlesztést, vagy ha igen, lehet hogy éppen visszafogja AMD-t, hogy figyelembe kell vennie a Konzolokat.

    Szinte minden extra funkció, amit a konzolok nyújtanak azon felül ,azok külön fejlesztések, lásd Cell proci, vagy dedikált RT egységek eSRAm, Directstorage.
    tehát szerintem a konzoloknál a a hardevereknek nincs akkora befolyása a PC iparra, mint az extra szoftveres funkcióknak amit hoznak .
    Szerintem AMD egyszerűen piaci szemlélettel fejleszt
    petyke felsorolására nekem az a véleményem :_
    Polaris :
    átlagos volt, középkategória közepe volt a maximuma, a konkurenciához képest, ( Pascal) nem nyújtott többet, előnye az árazása volt . Úgy ahogy, mert Pascal is remek árban volt.
    RDNA1: átlagos volt semmiben nem nyújtott semmi extrát.
    Plafon a középkategóra közepe volt. Előnye az árazása volt de alapjaiban elavultabb mint a Turing.
    RDNA2: Jó volt,de kellett hozzá az hogy Nvidia belefusson a Samsung gyártási nehézségekbe, így 20 % kal elmaradt a tervezett teljesítmény szintől: ha ez nem történik akkor maximum a csúcson nem lett lett volna verseny de a középkategória akkor is nagyon erős lett volna.
    RDNA3 : Ugye leírtama teóriámat, hogy Nvidia kellett hozzá hogy ne középkategória legyen a csúcs.
    Tehát szerintem AMD a középkategóriára fejleszt elsősorban a legnagyobb célpiacra.
    A ps5 pro ha 7700szint lesz akkor is ez látszik az egészből. Azonos szinten nyújtott ár/érték/ teljesítmény számít.
    Ez csak az én véleményem, hogy ez nem befolyásolja a PC- s hardveres konkurencia harcot, inkábba PC-s szoftver fejlesztéseket, ami közvetve hatással lehet a hardverekre

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák