Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Ma kicseréltem a mosógatógépet. Mint egy igazi amatőr. Asszony elhúzott dolgozni, közben a gyerekek itt trappoltak, már agybajt kaptam tőlük.

    Kiszereltem a régi gépet, bekészítettem törölközőket és felmosóvödröt. Lezártam a vizet a házban, kieresztettem a nyomást a csapokból.

    Utána lecsatlakoztattam a régi gépet. Készültem új szorítókkal és tömítésekkel. De arra nem készültem, hogy kell egy két oldalt 3/4"-os menetes adapter, ami a víz betáp és a gép közé kell. A régi gépen csak rá volt csavarva hátul-alul egy csőcsonkra és kész.

    Nézem a neten, aztán találtam végül Biltemában (vasedény, Phülöp ismeri). Odahajtottam, előtte a gyerekek megkapták az ukázt, hogy pisit nem húzni le, kakát lehúzni, aztán kézmosás helyett nedves törlőkendő. Szerszámokhoz nem nyúlni.

    Az úton mindenki 35-40 körül lassúzott az 50-es táblánál, nem tudom milyen lassítót szedtek be, de működött. Adapter megvesz, vissza haza.

    A géphez volt egy A4-es lap a szerelési útmutatóval, de olyan mütyűrke ábrák voltak rajta, hogy nagyítóval néztem.... :(

    Végül rájöttem, hogy mit akar a leírás mutatni. 3 különféle géphez csináltak egyet, aztán össze kellett belőle mazsolázni, hogy milyen szerelvények járnak hozzá és mit lehet hova csavarni.

    A kifolyó tömlőt elvileg fel kellene emelni fordított U-alakban, hogy legyen egy extra szifon a visszafolyást megakadályozandó. Ehhez volt a géphez egy műanyag konzol, de annyira kevés hely votl a gép betolása után, hogy oda képtelen voltam felakasztani a cuccot.

    Aztán rájöttem, hogy a mosogatótálca csöpögtető részén a munkapult alulról elérhető és van egy csomó furat a fém tálca alsó peremén. Oda már fel tudtam akasztani gumipókot, amit 3-4x körbetekertem a slagon. Így nem törik meg kis rádiusz mentén, de rugalmasan fel van akasztva magasra, valamint a gépet kihúzva nem tépi le az egész miskulanciát az ember azonnal, mert a gumipók enged...

    Most fut az első tényleges mosogatás, elsőre csak egy szivárgási ellenőrzést nyomtam és küldtem csak úgy üresen egy 1-órás legrövidebb programot. A gép be sem volt tolva, a lehetséges szivárgási pontok alá raktam konyhai törlőpapírt.

    Semmi gond eddig.

    Még kell emelni a masinán kábé 15-20 mm-t, aztán meg is vagyunk. Meg beljebb kell toljam a tálcát, hogy a gép mögött a slagok abba tekeredjenek bele és ha "ízzadna" a slag vagy a szimmering, akkor oda folyik le a nedvesség és lehet észlelni.

    Mivel még sosem csináltam ilyet, ezért mindent kábé 5x néztem át és minden lehetséges beugratós kérdést beszoptam. De most már akkor tudom, hogy mi kellhet legközelebb... :B

Új hozzászólás Aktív témák