Új hozzászólás Aktív témák

  • Aske

    aktív tag

    Srácok.
    Ezt a kérdezz-feleleket csak én érzem teljesen teoretikusnak?

    Szerintem már maga a kérdés, amire Parson válaszolt, annyira általánosan volt feltéve, hogy ahány élethelyzet annyi variáció. Én például, mikor nyárra jelentkeztem egy melóhelyre ahol modellezni kellett, Solid Edge-t kellett volna használjak. Na most ezzel mint példa, hogy ezt elmondtam, semmi információt nem közöltem. És feltehetően azért vanNAK modellezőrendszerEK a piacon mert ekkora általánosságokban mások sem tudtak megegyezni.
    Pláne semmi értelme a ProE-t bármilyen középkategóriás rendszerrel összehasonlítani, de ehhez elég párat visszaolvasni én is leírtam már, de mások is.

    Úgy meg pláne nincs értelme hasonlítgatni, hogy "azt hallottam a ProE bonyolult" "én még nem próbáltam", aztán valahogy mégis pálcát törni "kevés tapasztalattal" a "nem ismert" program felett. Ezek a mondatok szerintem eléggé ütik egymást.

    A világért sem bántásból mondom, egyszerűen csak elcsodálkozom, ha az enyémtől ennyire eltérő látásmóddal találkozom.

    Még annyit megosztanék a véleményemből, egyszer csak az ember találkozik egy CAD rendszerrel. Iskolában, munkahelyen akárhol. Mindegy, egyet elkezd használni. Munkahelyen ahogy kifejtettétek nehéz váltani, suliban/tanfolyamokon elvben szélesek a lehetőségek. A lényeg, hogy egyszer csak elkötelezi magát az ember egy mellett, ugyanis akkora a lehetőségek tárháza egy rendszerben, ami egy "kezdő" felhasználó számára több mint elégséges, így innentől értelmét veszti az összehasonlítgatás, sokkal fontosabb annak az egynek a kitapasztalása. Aztán ha valaki évekig dolgozik/tanul egyfajtát, akkor nyilván képes szélesebb perspektívában felfogni a dolgot és nyitni egyéb felső kategóriás rendszerek felé a kellő tapasztalattal és összehasonlítással, ami még mindig ember/szakma stb. specifikus.

Új hozzászólás Aktív témák