Új hozzászólás Aktív témák

  • djgeg

    őstag

    válasz Tapsi #7044 üzenetére

    Attól erre még nem normális érvelés ez "A probléma ott kezdődik, hogy nincs összehasonlítási alapod, mivel sohasem jártál egyetemre. A hasznosságát az tudja megítélni, aki elvégezte."
    amit te toltál.
    Egy nem tudhatod, hogy nem jártam egyetemre és valaminek a hasznosságát nem csak az tudja megmondani, aki átélte. Tudom milyen járni napalin egyetemre? Nem. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem lehetek tisztában az felsőoktatási rendszer előnyeivel/hátrányaival. Főleg mert azóta része vagyok, van elég közvetlen rokon akit átesett rajta, és dolgoztam együtt elég bugyuta barommal akiről nem feltételztem volna pl egy programtervező matematikus végzettséggel fejlesztő, hogy alapvető gondjai voltak a saját nyakatekert logikáján kívüli gondolkozással és problémamegoldássa, 0 csapatmunka és sorolhatnám. Rengeteg negítív példa és ettől még nem mondom azt, hogy hülye aki egyetemre megy... de nehogy már az egy "elit" értelmi szint és logikus gondolkodást, rendszerszemléletet stb adjoj/legyen amit nem lehet elérni csak egyetemmel?

    Erre amúgy nem reagáltál, kíváncsi vagyok pedig:
    ""Nálunk a cégnél ahhoz, hogy csapatvezető lehess ez a követelmény:
    BSc diplomával: 5 év tapasztalat
    MSc-vel: 3 év
    diploma nélkül: 9 év"
    Itt meg nem tudom mi a bajod? Matek megy? Ez pont egyenló elbírálás, más kérdés, hogy attól még nem igazságos pont a diploma nélkülivel szemben. Mitől lesz jó csapatvezető? +9 év szakmai tapasztalattól és emberi kapcsolattól, vagy MSc + 3 év tapasztalattól?"

    [ Szerkesztve ]

    "640 kByte memória mindenre elegendő"

Új hozzászólás Aktív témák