Új hozzászólás Aktív témák

  • benemano

    csendes tag

    válasz Pocee #1173 üzenetére

    Pocee

    A Dagdízel gyár Dagesztán köztársaságban van, akkor lehetett róla hallani, amikor a Kurszk katasztrófája történt. Mint írtam, beszállítója az orosz haditengerészetnek és 2 alkalmazottja is a fedélzeten tartózkodott, hogy a gyakorló torpedóvetést ellenőrizze.

    A Dagdízel gyártja a Shkval osztályú torpedók meghajtását.

    Valószínűleg van rá mód, hogy pótalkatrészt vásárolj tőlük, az adattábla alapján biztos tudják azonosítani a tipust, Szerintem mindegyik agregát motoruk furat/lökete azonos méret, csak hengerszámban térnek el egymástól.

    Valószínű, hogy a dugattyúméretek nem a szokott szabványméretűek, de lehet, hogy érdemes megpróbálni pontosan lemérni, hátha van ilyen valamelyik orosz dízelhez itthon is. Ügyes kezű motorszerelő bereszeli a dugattyúgyűrűt is. A tömítéseket is le lehet gyártani az eredeti alapján.

    Persze mindezt akkor, ha a gyárral nem lehet dűlőre jutni. Ilyenekben tudok segíteni, mert amúgy régi járművekkel -is- foglalkozom...

    Az orosz tudásom már jelentősen megkopott, de egyszerű szövegeket el tudok olvasni, van a közelemben baráti segítség aki orosz anyanyelvű, ketten össze tudjuk rakni a fordítást...

    B terv: ha olyan kifejezések vannak rajta, aminek magát az értelmét sem találjuk, talán a gyár megmagyarázza levélben (??? ebben azért nem bízom, de hátha)

    üdv
    Benemano

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák