Új hozzászólás Aktív témák

  • benemano

    csendes tag

    válasz Balatoni #1375 üzenetére

    Köszi a választ, ez is megerősíti kicsit, hogy ott nem volt RT, a lőtér volt parancsnoka így emlékszik vissza a szabályokra:

    „Igen nagy kapacitású lőtér voltunk. Öt lőszektort is képesek voltunk egyszerre működtetni, ha kellett. Előfordult, hogy havonta 20-22 alkalommal volt nálunk lövészet. Évente akár 12 ezer fő is gyakorolhatott itt. Minden esetben jelezni kellett a gyakorlatot a repülőterek felé, egészen Londonig! Hét biztonsági őrhely volt. A Lőtérre vezető utakat őrség zárta le. Tagjai állandóan rádióval voltak felszerelve. Minden bejövő személyt meg kellett állítaniuk, ellenőrizniük és rádión jelenteni a rendkívüli eseményeket. Ófehértón és környező falvakban le kellett a határban állítani a mezőgazdasági munkát lövészet esetén. A terület határain piros zászlók jelezték a veszélyt. A szabályokat mindig komolyan vettük. Például lőfegyvert csak a kijelölt helyen lehetett tárolni. Saját fegyvert, vagy lőszert nem volt szabad másnak átadni. A lőállásokat csak engedéllyel lehetett elfoglalni, elhagyni. Az elhasznált lőszer mennyiségérétől szigorú kimutatást kellett vezetni!”

    Tehát lövészet esetén még a környező falvakban is leállították a munkát, akkor ilyen biztonsági előírások esetén nem valószinű, hogy a közvetlen közelben RT lett volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák