Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz hadsz #1498 üzenetére

    Gratulálok a képekhez. Sok mindenre fény derült. Ez egy tengely vezérlő állomás, de sokban hasonlít az 504-re. Itt nem volt szükség földalatti kiértékelő és rádiós vezetési pontokra, inkább a műszaki biztosítás került előtérbe, generátorok, számítógépek, stb.
    A tornyok tetején az összefogó körgyűrű nem véletlen műve. Tisztán látszanak a csúszó támasztó papucsok.
    Itt is láthatók a nagyméretű hőcserélők, mint az 504-esnél. Talán az indító és a vezérlő állomások kialakítása nagy hűtési kapacitást igényelt.
    Az is megállapítható, hogy vegyi és atom támadásra is számítottak, mert rendkívül nagy a szellőztető és szűrő rendszer teljesítménye. A szakaszolás kialakítása olyan mint a tengeralattjárókon, kör alakú és több ponton záródó fedelek.
    A 99-es képen elég egyértelmű az utasítás, minden ruhadarabot az egyéni gyűjtő zsákba, majd a gumírozott zsákba kellett berakni. Utána a zuhanyozó, s csak ezután lehetett "beljebb" menni. Ez valószínüleg a támadás után szükséges állapot felmérésre kiment "dolgozók" ismételt bebocsátási procedúrája. Tehát az összeköttetést minden áron biztosítani kellett.
    Az ukrán feliratokból arra lehet következtetni, hogy a Gorbacsov összeomlás után is működött még az állomás, mert ilyen "nacionalista" megnyilatkozás elképzelhetetlen volt a SZU-ban. Csak Ukrajna önállósulása után lett minden felirat ukrán nyelvű.

Új hozzászólás Aktív témák