Új hozzászólás Aktív témák

  • Manópapa

    csendes tag

    Szuper jók a képek!
    Hadsz, az az atombomba-tároló, az tényleg ebben a funkcióban van? Nem kellene inkább elrejteni, mint ilyen csilli-vili épületben közszemlére tenni a technikát?
    A Nyeva-fej sem piskóta.. ..gondolom hamarosan kapható lesz a többi egység is, max nem "itt" lesz meghírdetve...

    Más. Pár napja bejártam az egykori Dobó laktanyát. (külső Váci út) Ma már bárki bemehet körülnézni, már többször elmentem mellette, aztán erőt vettem magamon és benéztem, - bár ne tettem volna! - A tiszti épületet meghosszabbították, és U alakban félig ráépítették a térre (talán "Napsugár" lakópark néven), ahol anno a vigyázt vertük, meg esküt tettünk.. A viszonylag korszerű 500-as blokkot a földdel tették egyenlővé, míg a hátsó 50-es évek-beli körleteket meghagyták (gondolom később lakásokat alakítanak ki.) A szerelőcsarnokot átépítették, a hozzá vezető utra kikerül a tábla: "Magánút". A "laktanyán" belül elkerítve, kutyás őrökkel járöröznek körülötte.
    Az egykori étkezdét lerombolták, elplanírozták. A tüzivíztározót szintén (ez egy lábakon álló betonkocka volt, nyáron remekül lehetett hűsölni benne :)
    A belső benzinkút megszűnt, ahogyan az új telephelyet is beépítették. Vajon hányan tudnak az ott talált izotópos ládáról? Gyanítom nem sok bérlő/tulajdonos. A régi telephelyre egy csarnokot húztak (nem megközelíthető) a gyakorlópálya talán még megvan, de a tereptárgyak nélkül.

    Fura volt így látni a dolgokat. Csak pár megmaradt őrtorony jelezte, hogy nem csak álmodtam az egészet.

    Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs. Gyakorlatilag azonban van.

Új hozzászólás Aktív témák