Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Bastee #21993 üzenetére

    Ez a verzió kormányszélesség növekedéssel járt. Én annál a pontnál szoktam nekitámasztani a falnak, de már többször dőlt el úgy, hogy a kormány vége csapódott a földnek. Kicsit beljebb vannak a lámpácskák, de így meg a gumi ami sérülékeny.

    A link az olasz oldalra mutat. amazon.it

    Mindenféle gagyi látszatmegoldást elfogadnak, mint amilyen ez is. Nem a funkcionalitás a lényeg, hanem eljátsszák, mintha csináltak volna valamit.

    Itt írnak az új olasz szabályokról:
    https://www.hg.org/legal-articles/electric-scooters-in-italy-the-new-rules-64108
    As of July 1, 2022, there is an obligation to be equipped with dual brakes, arrows (i.e., light indicators to signal turning) and stop lights, in addition to the lights already provided.

    Ez az újonnan eladott rollerekre igaz, régiek mehetnek még nélküle.

    Eléggé bekeményítettek:

    "Napnyugta után, illetve napközben, ha valaki rosszul látható körülmények között közlekedik, a motorosoknak fényvisszaverő mellényt vagy jól látható fényvisszaverő nadrágtartót kell viselniük.

    A robogó használata továbbra is csak az egyénre korlátozódik: tilos más személyeket, tárgyakat vagy állatokat szállítani, más járműveket vontatni vagy vontatni.

    "Az elektromos rollerokon nem tolerálják: a roller teljesítményének megváltoztatása a jármű elkobzásával és 100-400 eurós bírsággal járhat. [Megj: mostani árfolyamon a bírság akár 150 ezer Forint is lehet.]

    Az elérhető sebességhatár a korábbi 25 km/h-ról a jelenlegi 20 km/h-ra változott. A gyalogosövezetekben az eddigi 6 km/h változatlan marad."

    Ezek a már hatályos szabályok közül valók
    "- Az elektromos robogó legfeljebb 0,50 kW (500 watt) folyamatos névleges teljesítményű motorral rendelkezhet;

    - Az elektromos robogó nem rendelkezhet a felhasználó számára kialakított üléssel;"

Új hozzászólás Aktív témák