Új hozzászólás Aktív témák

  • lajafix

    addikt

    válasz _BM_ #15981 üzenetére

    "Kínáljuk az olcsó munkaerőt"
    Ez nem verseny. Legalábbis nem NO-val, max Kina elmaradott részeivel. Velük erősen tartjuk a szintet. Tudásban és K+Fben messze vagyunk NO-tól. Ahogy azt sem értjük, hogy mi a jólét, akarom mondani eredménykötelem. A V4-ek között se tartjuk a szintet, nemhogy nyugat európával.

    "Az ország nyugati határán, a határ két oldalán egymástól 2 kilométerre lévő, azonos profilú cégeknél 4x a bérkülönbség."
    Én nem állok neki a különböző országok eltérő fejlődésének ecsetelésébe neked. Mert:
    "Miért nem arbitrázsolja le a szent globális piac 5 perc alatt ezt az óriási különbséget? "
    a piac nem kilómétereket, hanem kockázatokat áraz. s 2 teljesen eltérő kultúrájú országban teljesen mások a viszonyok. A feudális majd komcsi magyarország szerinted valósan behozhatja 20 év alatt az évszázados osztrák előnyt? s a piacnak teljesen igaza van, kelet euban bárhol megkaphatja az elvárt szintet.

    "És itt nem feltétlenül a hazai bérek emelésére gondolok, hanem a nivellációra, ami a nyugati bérek csökkenését is jelentheti."
    lehet nem esett le, de egy csomó iparág kiköltözöt nyugatról az elmúlt évtizedekben, nem a bérek csökennek, hanem a munkahelyek szüntek meg a lépést tartani nem tudó iparágakban. A határ osztrák oldalán nagyfokúan gépesített munkahelyek vannak, ahol a productivity első számú szempont a cégeknél, ahogy a munkahelyteremtés az államnál, és a munka a lakosságnál. ha valaki keletre jön akkor azért teszi hogy költségelőnyt érjen el, vállalható kockázati szinten.

    Magyarázok neked, de minek?

    Rock'n Roll

Új hozzászólás Aktív témák