Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Dare2Live #43002 üzenetére

    Nem akarlak jobban elkeseríteni, de igazából szerintem Zsiday előző verziója volt naiv. A kínai számokra alapozott, amik nyilvánvalóan falsak, de a valóságot senki sem tudja (lehet még ők sem). Emellett azért azt tudni kell, hogy Kínában jelenleg a "feloldott" karantén is szigorúbb, mint itt nyugaton a még meglévő...

    A nyájimmunitásos elméletben sem értem miért bíznak annyian (akár egész országok), tudomásom szerint még mindig nincs konszenzus azzal kapcsolatban, mennyire tartós/megbízható/általános a kialakuló immunitás, ha elkaptad. A népesség nagy részén tünet nélkül húz át (első körben) a cucc, simán lehet náluk nem alakul ki különösebb immunitás, pár hónapon belül elkaphatják újra és végigfertőzik aztán ismét a teljes környezetüket. Nem tudjuk. De ott van a szövődmények kérdése is, egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet végigfertőzni a népességet a cuccal.

    Amíg nem lesz vakcina, nagy csodákra ne várjatok. Az márpedig idő. Gondolom nem szívesen oltatnád be magadat/családodat olyan cuccal, ami mondjuk 10% eséllyel megbetegedést okoz, vagy 15% eséllyel nem is gátolja meg a megbetegedés elkapását, de a lefolyását tovább súlyosbítja.

    Ha lesz vakcina év vége felé és nem mutálódik ez a cucc addig, akkor szerintem nem lesz újabb 1929 (sok évnyi medve, nyomor). De én biztos vagyok benne, hogy a történelem egyik legsúlyosabb gazdasági válságában ülünk már jelenleg is, lesz itt még lefelé bőven.

Új hozzászólás Aktív témák