Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Rolly #59046 üzenetére

    Azert, mert annak a szamolasi modszernek amire Lex Icon hivatkozik - bat matematikailag es nyelvtancsorte szempontjabol helyes - az eg egy adta vilagon semmi gyakorlati haszna nincs, mert nem ad perspektivat makrogazdasagi szinten, almat hasonlit a kortevel. Nem veletlenul hasznalja az MNB sem inkabb az eves, flow szemleletu mutatot.
    Az nem sok embert - meg a kozgazdaszokat sem - hozza lazba, ha azt merik hogy januarrol februarra 0.4% volt az infla, ha januar - januar viszonylatban meg mondjuk 8.

    Emellett ev kozben jelentos naptar es szezonhatasok is vannak, amiket az jan-dec eves infla kevesbe (egyaltalan nem) ragad meg. A karacsonyi szezont amikor hamis black fridayes felarazas van, meg a szart is 30% dragabban adjak, nyilvan nem az oszi/ujev elejei uborkaszezonnal akarod pariba allitani hanem az eggyel korabbi karacsonyi vasarlos szezonnal.
    Ugyanigy nem erdekel nyaron, hogy mennyit nott az utazas, nyaralas koltsege a husveti sonka arahoz kepest, hanem a tavalyi repjegyarakhoz kepest mondjuk....

Új hozzászólás Aktív témák