Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz Tapsi #91000 üzenetére

    Értelmesebb elemzők már tavaly nyáron is pedzegették, hogy hiába a kamatemelés, a cégek nagyon fognak ragaszkodni az alkalmazottjaikhoz, mert borzalom nehéz megfelelően szakképzett embereket találni. (Szerintem generációs okokból, de ez messzire vezet.) Inkább megpróbálják valahogy átvészelni a besszt, máshonnan vágni.

    A FED nagyon szeretne leépítéseket indukálni, de az előbb leírtak miatt mindezidáig ez nem igazán sikerül. A pénzügyi kondíciók is sokkal kevésbé szigorodnak mint szeretnék. Az infláció jelenleg intenzíven csökkenni látszik, de a FED nagyon nincs meggyőződve róla, hogy ez így is lesz, mert a csökkenés alapjai nem kedvezően alakulnak. Lehet, hogy az energiaárak és pl. a használt autó árak masszívan estek, de pl. a lakhatás költségei továbbra is nőnek, a kiskereskedelmi forgalom alig csökken a rekord bankkártyatartozások és a megtakarítások durva sebességű csökkenése ellenére, stb. A nagy IT cégek által tömegesen elküldött munkaerőt pillanatok alatt felszívták az eddig arra olyan nagyon áhítozó kisebb cégek. A fizetések nem csökkennek, sőt.
    Ha viszont nem csökkennek a fizetések, viszont csökkennek az eladások, és az infláció csökkenésével az eladási árak sem nőnek, akkor mi fog eltűnni? A PROFIT. Mi az amit nagyon utál a tőzsde? A profitcsökkenést. Ergo: idén nagyon-nagyon figyelni kell a jelentésekre.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák