Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Abu85 #8370 üzenetére

    Kértem, már, hogy próbáld megérteni, amit írtam, de még mindig nem megy. :((( Csak, mert nV-fronton is előfordulhat hiba, leírom ezt is sokadjára, de többször tényleg nem, mentsd el magadnak, ha néhány hónap alatt elfelejted:
    VAN teljes rendszermentésem tiszta Win installal, driverekkel (VGA nélkül), telepített szoftverekkel, meg apróságokkal, mielőtt Netre lépnék (még win pucolás sincs egyikben sem). Bármelyiket 5p alatt vissza tudom tenni a gépemre. Sokat tesztelek, és TUDOM, hogy nem tiszta rendszeren nem mérvadó az eredmény. Éppen elég AMD-s társnak néztem meg programokat, és csak akkor jeleztem hibát, ha az teljesen gyári telepítéssel is fennállt (és ATT-szal sem lehetett megoldani, mert sok hibát viszont igen). Megjegyezném szintén gyakorlott AMD-sként: mindig frissítve a meghajtókat (HD3870-nel sokáig nem volt kompatibilis az ATT), pár hónap után a VGA sebessége szignifikánsan lassabb lett a szűz rendszerre telepített meghajtónál, ilyet nV-tól sosem láttam.

    Tudom, kevés kivételtől eltekintve mindig, mindenkinek azt írod, hogy az aktuális hiba pont nála lép fel, de ha összeszámolnád, a sok "buta user" elég nagy halmazt adott ki (és ez a roppant nagyszámú halmaz szinte egy az egyben átkerült anno a boldog GTX460 topicba :P :DDD ). Lehet, hogy ez nálad a gyártók igéjének kritikátlan elfogadásából fakad, de akkor írd azt. Lehet, hogy a sok buta user nV kártyával hirtelen megokosodik? :F Vagy netán mégis tényleg a meghajtókban lehet valami bibi? (Költői kérdés!)

    A régi játékaim kivétel nélkül gond nélkül futnak Virtuval, csak néhány újabbal volt gond. A régieket biztosan jó előre felkészítették erre a rendkívül problémás dologra. :DDD Persze, nyilván részben a Lucid sara is, de én tényleg nem igazán értem, hogy amikor a szoft átkapcsol a VGA-ra, ezért a játék már eleve a dedikált kártyát érzékeli, miért nem képes futni ugyanúgy, mint amikor nincs Virtu, és amikor indul, ugyanúgy, ugyanazt a VGA-t érzékeli (azaz a futási környezet elméletileg ugyanaz). :B Ja, és ha 1-2 játék rühelli az eljárást, akkor 1000 másik hogy-hogy nem? :F Én inkább egyes szoftverek optimalizálatlanságát látom, de lehet, tévedek. :R

    AMD csalásokról annyit olvastam a neten, és annyi képmentés is volt róluk, hogy bizonyára te is megtalálod őket. ;) De mondjuk ATT topicban teszteltünk sok játékok CCC-vel és anélkül. Utóbbi esetben sosem volt meg a beharangozott teljesítmény-növekedés, viszont mindig jobb volt a képminőség, mert nem "vitte el" szoftveresen a meghajtó. Hidd el, ha annyira rendben lett volna minden az AMD-vel, ma is AMD karim lenne, hiszen anno éppen azért váltottam ATI-ra, mert akkor az nV csalt.

    Keres vissza a hsz-omat, amikor többen nekem estek, hogy a GTX560 nem gyorsabb a HD6950-nél, amíg be nem linkeltem az eredményeimet. Minimálisan, de gyorsabb volt, értelemszerűen tuningolva, mint írtam. Igen, lehet tuningolni az AMD-t, de sokkal kevésbé, "optimalizálások" nélkül meg még lassabb. Mindösszesen én azt láttam, hogy a tuningolt 6950, optimalizálva (használjuk ezt a kifejezést), jó esetben 10-15%kal gyorsabb csak a tuningolt 560-nál (szintén ide linkeltek be eredményt), amit az ára egyáltalán nem tükröz, ezért nem érdemes AMD-t venni (Px és CUDA hiányáról nem is szólva). Tesztelek (itt van a gépemben az 560, az AMD teszteket meg megtalálom a neten), nem élek álomvilágban, nem tudnak megtéveszteni célirányos tesztek, mert olvasom az "apró betűt". ;)

    Gondolom, AMD szoftveresen emulálta a hardveres hiányt, az magyarázná az irdatlan lassulást. De most már késő, hogy nV kártyát vetettek velem! ;] A XIII nem csak kilépett, hanem még hibaüzenetet is küldött. Már nem próbálkozom vele, ott a polcon a többi játék között, amelyek gondosan figyelmeztetnek arra: mindig többször gondoljam meg, mielőtt megvennék egy játékot.

    Ha Px On teszteltem valamit, mindig gyorsabb lett a megjelenítés, mint anélkül. :U Érzékcsalódás volna? Vagy éppen nem olyan programokkal teszteltem, amelyek nem húznak az AMD felé, és lassulnak be emiatt a rivális kártyán (na, azt ne mondd, hogy ilyen sincs). Vagy egyszerűen csak optimalizálták őket?

    stratova: Hát, SE-t illetően tényleg jobb választás egy HD6870, de sztem ár/teljesítményben a piacon még mindig a sima 560 a bestbuy a két nagy gyártó teljes termékpalettáját végigvéve abban a szegmensben, amelyben magas szintű grafikai élmény érhető el. Én amúgy "nem értem" az ilyen kiadásokat, főleg azzal az indokkal, hogy "abban a szegmensben nincs rivális versenyzőnk", ha csak nem a selejtes alkatrészeket szórják el a maflább usereknek (ezért sem szeretek gyengébb VGA-kat venni). :DDD Persze, sokan csak grafikonokat néznek a neten, még a szöveget, a tesztbeállításokat (gyakran beleértve a grafikonok mellett szereplő felbontást) sem olvassák el, így aztán könnyen beugranak bármiféle megtévesztésnek, főleg, ha nem gyakorlott felhasználók, és nincsenek tisztában a kártyák olyan járulékos tulajdonságaival, mint pl. a tuningolhatóság.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák