Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Üdv!

    Az utóbbi pár hónapban mindig volt egy kis problémám az aktuális gépemmel:
    Neten való böngészés közben, tehát Opera használatakor (itt megjegyezném, hogy csak ekkor) véletlenszerűen lefagyott a gép, amiből csak reset-tel lehetett életre kelteni.

    A több hónapos hibakeresés következtében már gépcsere is történt, mire úgy alakult, hogy a hiba forrásában a használt védelmi szoftver legújabb verzióját sikerült azonosítani. Ment is vissza a régebbi verzió, amivel a hibajelenség megszűnt és azóta is (már jó hónapja) problémamentesen használtam a gépet.

    A hibakeresések alatt elkezdtem használni a 12-es Opera-t, aztán mivel azzal is megmaradt a jelenség és nem tapasztaltam az Opera-vel kapcsolatban anomáliákat maradt is használatban.

    Ma viszont rövid Operás böngészés közben ismét lefagyott a gép. 12 alfa b1116 amit szomorúan könyveltem el. Reset után indítva az opera-t kérve az előző folyamat helyreállítását sikeresen ismét belefutott egyből fagyásba. Előtte azért elmentettem az autosave.win és autosave.win.bak session fájlokat.

    Az ismételt reset után vissza kelléett raknom az elmentett session fájlokat, mivel az utolsó fagyás következtében elfejtette a tartalmát az Opera.

    Mikor elindítottam az Opera-t a legutoljára megnyitott oldalt igyekeztem minél hamarabb lekapcsolni, mivel sejtettem hogy annál futott bele valamibe. No ez egy kepfeltolteses oldal volt, amit az egyik ph! hozzászólásból nyitottam meg.

    No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy most javítottak egy jenetős memóriaszivárgás problémát win esetén. Elvileg.

    Itt egy kicsit elgondolkodtam, hogy bizony a korábbi fagyásos jelenség véletlenül nem ennek a memóriaszivárgásos problémának a következménye volt-e. Sajnos erősen afelé hajlok, hogy igen.

    Viszont gyakorlatilag a 12 alfa b1116 verzióban is javították ezt a problémát[link], de a mai fagyás arra enged következtetni, hogy van még probléma ezzel a verzióval.
    Hardveres gyorsítás engedélyezve van, így lehet emiatt fagyasztotta csontra a gépet a kepfeltoltes.hu oldal miatt, de az is lehet, hogy jelen van még a memóriaszivárgásos probléma. Ami furcsa, hogy a régebbi tűzfallal nem volt eddig gond. Most, hogy felkerült a 1116, pedig ezzel is jelentkezett az egy hónapja szerencsére már nem tapasztalt gond.

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák