Új hozzászólás Aktív témák

  • F.E.K..

    senior tag

    válasz MasterMark #14699 üzenetére

    Ó, nem is kell tudniuk... elég pár személyes adat csupán.

    Mostanában elterjedt módszer, hogy megpróbálnak belépni a fiókba ---> a bank küld neked értesítést a sikertelen belépésről.

    Pár perc múlva felhívnak a csalók a bank nevében, hogy a rendszerük érzékelt egy betörési kísérletet/szabálytalan belépést/stb., és ha nem te voltál, akkor valószínűleg számítógépes bűnözők próbálják meg éppen kirabolni a számládat!

    (a banktól éppen most kaptál egy riasztás ugye, valószínűleg eleve elég ideges is vagy, és az adott üzenet tényleg a banktól érkezett)

    De szerencsére a "bank" ügyel a pénzedre, szóval ha a küldött linkre kattintasz, és megerősíted az adataidat, máris elhárul a veszély/feloldják a számla zárolását.

    Itt vagy egy banki oldalhoz hasonló oldalra küldenek, vagy egy távelérést bizotosító program telepítője lesz ott... onnantól már csak némi nyomasztás, és az áldozat saját maga diktálja be a kétfaktoros azonosításhoz szükséges adatokat...

    Vagy végigvezetnek egy jelszóváltáson, ahol a szükséges adatokat bediktáltatják az áldozattal, miközben a valós banki oldalon is végrehajtják azt - csak éppen a saját jelszavukra és telefonszámukra állítanak közben minden belépési adatot. A kódokat meg ugye az áldozat maga diktálja be nekik...

    Vannak módszerek, a human "hacking" elsőre hihetetlenül hatékony tud ám lenni...

    Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

Új hozzászólás Aktív témák