Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Somatom #56 üzenetére

    Autóval nem gond. Mellette van mélygarázs. Kamion kategóriás járművel a közelébe se tudsz jutni. Valamelyik elővárosból napijegyes tömegközlekedéssel elérhető.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Somatom #65 üzenetére

    Itt alapvetoen kulonboztessuk meg a minosegi es a mennyisegi etelt szerintem. Mert en is szeretek rareszelni 1 tonna parmazent a pestora , de azt nem azert szolgaljak fel ugy ahogy mert spur a szakacs... A rantotthus pedig alapvetoen sem minosegi etel, hanem mennyisegi.

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Somatom #67 üzenetére

    Mennyisegi. Fuggetlenul attol, hogy hogy hozzak ki es en nem is erre helyeztem figyelmet, hanem arra a hozzaallasra , amikor azt erzekelteti valaki hogy egy etel azert jo, mert sok. Ahogy ezt tetted te is amikor szova tetted, hogy azert jobb az otthoni rantotthus, mert az tobb. Egy etel attol nem jobb, hogy tobb, csak tobb. Minosegi etelekbol nem kell sokat enni, mert a tapertetuk alapvetoen is magas es jo elsoztasban tartalmazzal azt amire a szervezetnek szuksege van. Ez a rantotthusra nyilvanvaloan semmilyen formaban nem igaz, a rantotthus egy etel amit azert fogyasztasz mert ehes vagy es mert a szervezetnek energiara van szuksege az eletbenmaradashoz, amit a rantotthus bizony ertelemben biztosit is. Ellenben peldaul a lazac, ami ezt az energiat ugyan kisebb mertekben biztositja, de a netto energian kivul tartalmaz sok olyan osszetevot, ami a szervezetet mas modokon segiti a mukodesben. Ezert lesz a lazac egy minosegi etel, ameddig a rantotthus pedig sosem lesz az.

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Somatom #67 üzenetére

    "Azért eldönthetnétek, hogy akkor most a bécsi szelet az minőségi, vagy mennyiségi étel. "

    A rántott hús vagy rántott szelet, a mennyiségi étel.
    A bécsi szelet, minőségi étel.

    A rántott hús sertésből vagy szárnyasból készül, kenyérmorzsával, étolajjal (napraforgó)

    A bécsi szelet borjúhúsból esetleg sertés szűzpecsenyéből készül. valódi zsemlemorzsával. A sütés külön mutatvány. Van ahol 3 lépésben sütik a húst. Az első folyadék, 200 fok fölötti. A harmadik vélhetően vajzsír, ami egy kellemes ízt ad a bécsi szelethez. Annyi zsiradékot kell használni, hogy mindig ússzon a hús. Ha leér a serpenyő aljára, nem fog egyenletesen barnulni a kabát.

    A zsemlemorzsa mérete határozza meg a kabát vastagságát. A készen kapható morzsákat általában nagyobb morzsalékra darálják. Ennek két oka van. Könnyebb készíteni és gyorsabban fogy.
    A morzsába szoktak adalékot tenni. De ez mindenütt konyhatitok. Vélhetően darált darált csonthéjas magot. csirkéhez biztosan mogyorót kevernének. De nem készítenek csirkéből, bécsi szeletet.

    Ha Bécsben jársz, érdemes megpróbálnod, az eredetit.
    Itt van egy leírás, ami nagyjából korrekt.
    Van egy videó, amit most nem találtam meg, Az egyik legjobb vendéglő mutatja meg, hogyan készítik a sertés szűzpecsenyéből a Wiener Schnitzelt.

    A átlagos és gyors éttermek ma már sokkal egyszerűbben készítik a rántott húst. kiveszik a mélyhűtőből a nagyüzemileg készült szeletet. Nagyjából az előírás szerint kisütik. (Olyan is.)

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák